Publicitat
Societat · 28 d'Abril de 2009. 17:11h.

La Salle recomana 30 alumnes que es quedin a casa

Havien tornat fa una setmana de viatge de final de carrera a Mèxic

La Universitat La Salle, de la Ramon Llull, ha recomanat a una trentena d'alumnes que el passat 22 d'abril van tornar de viatge de final de carrera a Mèxic que es quedin a casa. Malgrat que cap d'aquests estudiants tenen símptomes de la grip porcina, el centre els hi ha recomanat, per precaució, que es quedin a casa i que evitin estar amb grups nombrosos de gent.

Segons han explicat fonts de la citada Universitat a e-notícies "quan ells van tornar no hi havia cap cas de grip porcina, però es van preocupar i ens vam posar en contacte amb Sanitat. Ens van dir que anessin al metge i que per un tema de sentit comú evitin estar amb grups nombrosos de persones".

Per la seva banda, la Pompeu Frabra també té un grup de 250 alumnes que acaben de tornar de Mèxic. Fonts de la Universitat han explicat a aquest diari que "250 alumnes del darrer curs de diferents carreres van tornar la setmana passada. Un dels alumnes, que ja va marxar de Barcelona covant alguna cosa, ha tornat sense estar curat del tot, va decidir anar a un centre i és un dels casos que Sanitat ha descartat. Una altra noia sembla ser que ha decidit que la mirin i és una de les que està en observació. Pel que fa a la resta, ningú té cap mena de símptoma i per això no han anat a cap centre".

El cas de tots aquests alumnes ha transcendit a la roda de premsa de Govern d'aquest dimarts, en la qual la consellera de Salut, Marina Geli, ha donat explicacions de les darreres novetats dels presumptes afectats catalans.

Preguntada per aquests casos, Geli ha dit que "les recomanacions són que si són asimptomàtics no cal prendre cap mesura d'aïllament ni de tancar les classes". La consellera també ha explicat que el seu Departament s'ha adreçat a les diferents Universitats i escoles catalanes per a marcar un criteri. "No cal fer res si no hi ha cap cas sospitós. En principi no hi ha cap recomanació de no fer classes si no hi ha cap cas actiu", ha comentat.

D'altra banda, preguntada per e-notícies sobre si els 30 alumnes de La Salle que han anat cap a casa ha estat per iniciativa de la pròpia escola, Geli ha contestat que "suposem que sí".  "Desconeixem aquest cas", ha afegit.

Imatge d'una de les facultats de La Salle
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat