Publicitat
Societat · 9 de Juliol de 2020. 14:54h.

La Síndica de Lleida qüestiona la legalitat del confinament

"S'han vulnerat els drets dels ciutadans"

La Síndica de Lleida qüestiona la legalitat del confinament

La Síndica de la Paeria de Lleida, Dora Padial, ha qüestionat la legalitat del confinament perimetral de la comarca del Segrià i en una entrevista a El món a RAC-1 ha assegurat que "els drets dels ciutadans de Lleida s'han vulnerat".

Padal ha assegurat que "la gent està trista perquè sent que no li han donat suport" i ha insistit que "sento que els ciutadans de Lleida han vist vulnerats els seus drets". "Si hi ha brots, que confinin els brots, però que no confinin indiscriminadament a tota la població. Ara hi ha un èxode generalitzat. La gent que vol marxar, marxa igual", ha afegit.

També ha remarcat que "quan el govern va prendre la decisió no es donaven ni tan sols els indicatius que demana el Procicat". "El Procicat diu que quan hi ha més de 700 infectats per cada 100.000 afectats és quan s'activa aquest pla. I diu que, per limitar drets o llibertats, s'ha de tenir uns indicatius molt més extrems que els que hi havia dissabte", ha sentenciat.

Padial ha criticat la decisió la Generalitat perquè "primer va dir que l'entrada i la sortida quedaria restringida dissabte a les 4 de la tarda". "Tothom pensava que no podria tornar a casa. Això no ho pot dir la Generalitat", ha remarcat.

"Al seu mateix pla diu que permetria l'entrada dels ciutadans del Segrià. Però això no estava penjat enlloc i la gent va tornar i podria haver provocat accidents i tot", ha denunciat.

Finalment, ha exposat que "ningú del Govern s'ha posat en contacte amb mi". "A mi m'agradaria que les autoritats polítiques, Generalitat, estat, ajuntament, tots es coordinessin i anessin junts igual que jo m'he de coordinar amb el síndic a Catalunya", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Neferu, Barcelona, 10/07/2020 - 09:59

Dora Padial, que no estás hablando de una gripe, y parece que no lo sepas. Mira, tienes dos modelos:el chino y el americano y tú vas y eliges el americano. China con decisiones drásticas, impopulares, ha controlado al covid en 3 o 4 meses. Trump con su permisividad y negación de la gravedad ha puesto a EEUU a la cabeza en contagios y muertes.

#4.1 Pepe, Andorra, 10/07/2020 - 21:53

Si. Tambien era muy peligroso el virus comunista, antes del incendio del reichstag. A ver si lees...700 por 100.000 y eso no se daba. Son otras razones y no sanitarias. Y los moddelos son dos, el español y el suizo. Los estados con mas infectados son democratas. Lo tuyo es pura propaganda negra antitrump y se nota.

#3 VRaptor, Alicante, 09/07/2020 - 21:05

La cuestión del confinamiento, hay que entenderla con un poco de sentido común, claro que esta señora hace apología libertaria diciendo que coartan los derechos y libertades del pueblo, sin tener en cuenta que por olvidarlo se ha producido el terrible repunte. Hay mucha demagogia populista en sus palabras. Tu me contaras como controlas los brotes.

#3.1 Pepe, Andorra, 10/07/2020 - 21:57

Haciendo pruebas a todo el mundo y confinando a los enfermos? Q es como se solucionan estas cosas si quieres solucionarlo. Si no quieres, pones a incompetentes, nepotistas y corruptos. Es la misma tactica q se uso para hundir argentina.

#2 Desobedient , El mon (com.el.diari), 09/07/2020 - 17:26

Des del comtat de Barcelona ens volen tenir dominats amb el seu imperialisme i ens volen ofegats....volem ser lliures. Prou repressio ...volem decidir portar mascareta..volem decidir per on podem circular...freedom

#1 jvcs, barcelona, 09/07/2020 - 15:05

Lo peor es que estamos en manos de un desgovern fallido , no han hecho nada por evitar el estallido cuando desde hace 2 meses sin control.
Añadiria lo más grave no hay controles de pcr a grán escala para todos obligatorio , es como el timo de los 35k en mascarillas desaparecidas.
Los jueces tienen mucha mierda del desgovern por levantar !