Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2020. 20:15h.

"La situació és preocupant"

Miguel Ángel Cruces, responsable de transport sanitari: "potser encara hauríem de seguir tancats"

"La situació és preocupant"

Miguel Ángel Cruces Ibáñez, Responsable del sector del transport sanitari i Secretari d'organització de Sindi.cat, ha alertat que "la situació és preocupant" en referència als rebrots de coronavirus que s'estan produint.

El portaveu del sector de les ambulàncies, que ha concedit una entrevista aquest dilluns a e-notícies, ha lamentat les imatges de "bars a rebentar" de les darreres setmanes o "que no es limitin les cues al cine". "Avui ja hi ha notícies de rebrots a Aragó a Catalunya a Castella la Manxa, així que la situació és preocupant" ha advertit.

"Sí que és cert que es parla de la tardor, encara no he aconseguit saber perquè es parla de la tardor, l'altre dia vaig sentir que potser perquè ara amb el bon temps mantenim les relacions a l'aire lliure i això dificulta el contagi, però també he sentit que potser cap a juliol" ha apuntat.

"Si li pregunta a Miguel Ángel el sanitari, li diré que encara hauríem de seguir tancats, si li pregunta a Miguel Ángel el ciutadà, li diré que la meva dona treballa a un hotel i ha perdut la feina". Miguel Angel Cruces ha assegurat que "és impossible mantenir l'economia congelada" perquè "si volem tenir una sanitat de qualitat, l'hem de pagar amb els impostos que es generen amb els rendiments". Així i tot, ha lamentat "que no es limitin cues al cine, que hi hagi bars a rebentar" i s'ha preguntat: "la nova normalitat què és?, el mateix que abans però amb mascareta?".

"La meva preocupació és: si tornem a la situació d'abans, ho tenim tot controlat?, tenim reserves estratègiques de respiradors?, de material?" ha preguntat. El responsable del transport sanitari ha recordat que "hi ha gent que va amb guants reutilitzables, mascaretes que fins que no es trenquen no te'n donen una altra". "Si arribem a la tardor amb un nou rebrot, tindrem els hospitals preparats? Jo crec que no i em preocupa molt" ha dit.

El responsable del sector de les ambulàncies ha admès que durant els pitjors moments de la pandèmia de coronavirus "hi va haver moments complicats". En l'entrevista, Cruces ha descrit situacions de risc de contagi a dins dels centres hospitalaris per "errors" i ha considerat que no s'haguessin produït "si s'hagués fet una gestió controlada". "Com som els 'ambulancieros' ningú té en compte que som professionals que, a més de portar una ambulància, arribem a casa nostra i tenim família" ha dit.

"No puc entendre com el SEM concursi amb empreses manifestament pirates, amb unes pràctiques pirates, amb uns abusos que s'està fent dels companys que acaben de sortir amb contractes en pràctiques, que els tenen un any al 60%, el segon al 75% i després al carrer" ha criticat a l'entrevista.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 electra, Barcelona, 23/06/2020 - 11:31

Tanquil Miguel Angel, A Catalunya ara ho controla tot la Generalitat i ja no ens pot passar res..........!!!!!!!!!!

#8.1 Juanico, Bcn, 24/06/2020 - 10:38

Micho más tranwyis Electra...después de leer tu sandez populista.

Qué lista/o eres !

No te merecemos.

#6 Alcoberro´s, Barcelona, 23/06/2020 - 07:51

Por su comportamiento, el ser humano merece lo peor. Nos queda mucho por aprender de los animales.

#4 Dambo, Alcocebre, 23/06/2020 - 06:05

por conseguir más dinero, juicio rápido o bien una persona menos o bien una persona inmunizada.
EPIS: si la empresa no cumple, que la cierren, con todas las garantías que durante años no puedan abrir otra.
Gobierno y Govern: menos parchís chis chis que hacen un pedido y lo explican cuarenta veces, y adquirir el material necesario, que haya

#3 Dambo, Alcocebre, 23/06/2020 - 06:02

Coincido: ¿Por que otoño? Si es antes, la culpa es de la mala regulación: aforo bares, colas cines, etc...
Economía: coincido no se puede congelar, pero si regular. Si alguien realiza acciones que provoquen coronavirus multa confiscatoria o encerrado en sala que todos tosan sin EPI alguno, a ver si se infecta y se cura... o no. 1 problema menos,

#2 Irene, Bcn, 23/06/2020 - 00:19

Jo estic obligada desde mitjans de març a estar a casa meva, sola que visc, teletreballant com puc per un centre educatiu public i veig a tota la xavalada a la platja, de botellón, i ja veuràs demà per Sant Joan. Per què uns ens sacrifiquen i altres no, per que són joves i nosaltres grans? Som un país de vells a exterminar? Menys pensions? Q pass