Societat · 12 d'Abril de 2019. 10:13h.

La sobiranista tranquil·la

Teresa Pitarch, alcaldable de Convergents per Barcelona: "hem de parlar més de les necessitats dels ciutadans que del procés

La sobiranista tranquil·la

Teresa Pitarch

Teresa Pitach és dels pocs polítics que conec que va dimitir d’un càrrec quan era directora de l’Institut Català de les Dones per diferències amb la direcció del partit. Ara es presenta a alcaldable de Barcelona per Convergents, una de les escissions de l’antiga Convergència, tot i que admet que ho té difícil.

- Vostè vol ser alcaldessa de Barcelona, no cal que li digui que hi ha altres candidats.

Sí. Jo tinc la il·lusió d'arribar a ser alcaldessa de Barcelona, és la meva ciutat, tinc una gran vocació de servei al ciutadà, he estat molt temps treballant en política municipal, vaig estar nou anys gairebé portaveu del districte de l'Eixample per Convergència i Unió, vaig estar de vicepresidenta de l'Eixample, conec Barcelona, conec el món municipal i com a barcelonina que sóc doncs és una aposta...

- No em negarà que ho té difícil, hi ha quinze candidatures.

A part que hi ha quinze candidatures, l'escenari polític actual és complicat, a nivell de Catalunya i a nivell de Barcelona. Tot i que està difícil jo aposto per presentar una candidatura que parli de Barcelona.

- Però això ho diuen tots.

Però en aquests moments que sembla que l'escenari polític porta a parlar més del que és el procés, jo demanaria que, per un moment i respectant tot el procés, aterréssim tots amb uns programes i ens dediquéssim a parlar d'allò que necessiten els ciutadans i ciutadanes.

- És la primera catalanista que trobo que diu que no cal parlar del procés, la qual cosa jo personalment li agraeixo.

No és que no calgui, però per un moment aparquem el tema, que és latent i que no es pot eliminar i que està en el subconscient i conscient dels ciutadans, per parlar de la política municipal. Barcelona s'ho mereix, Barcelona ha fet un retrocés important aquests darrers quatre anys i jo crec que moltes barcelonines i barcelonins estan esperant que surti algú a solucionar aquests problemes.

- Vostè és de la candidatura de Convergents. No són en part també responsables del procés? Vostès van estar al Govern fins fa poc...

Bé, nosaltres vam estar al Govern, vam deixar el Govern fa bastant de temps.

- Vostè va ser de Convergència, i Convergència va estar al poder, tot i que és veritat que vostè és de les poques que conec que va dimitir d'un càrrec.

Si, jo vaig dimitir fa més d'un any i mig, aleshores era l'inici del procés. Els que formem Convergents ja érem una corrent del partit divergent. Divergents en el sentit que nosaltres defensàvem el que era l'espai ideològic de Convergència, aquest espai de centre ampli, i nosaltres el 2016 en un congrés ja vam posar de manifest que no només havíem de ser un partit només independentista i republicà sinó que havíem de ser un partit sobiranista que poguéssim aglutinar aquest centre ampli que hi ha a Catalunya.

- Però quan Artur Mas insistia amb el dret a decidir i amb la independència jo no vaig sentir cap veu crítica dins de Convergència dient: Artur, vols dir que anem bé? Ningú va frenar a temps...

Potser de cara en fora no, però de cara en dins sí que hi havia diferents opinions i persones que li vam fer arribar el missatge al president Mas.

- Vostè creu que Marta Pascal té futur?

Bé, en aquests moments ella ha fet una aposta, vaig llegir que apostava per un nou partit.

- Tampoc la vaig sentir a ella criticar públicament el procés, quan tenia càrrecs a Convergència.

No, però sembla que ara les coses les veu diferents.

- Vostè creu que té futur?

Jo crec que el futur polític d'una persona no s'ha de mirar a nivell individual, sinó tenint en compte a qui tens darrere.

- I Carles Campuzano? Perquè tampoc el vaig sentir criticar quan era diputat al Congrés.

Bé, hem de respectar que a vegades la gent té la veu crítica més enllà del moment que tocaria o seria oportú. Cadascú desperta o obre els ulls en un moment determinat.

- Vostè és candidata a Barcelona, però s'ha de ser valenta perquè em reconeixerà que vostès són un partit minoritari. No sé, alcaldessa m'hi jugaria una mariscada i a entrar segurament també la guanyaria, s'ha de ser valenta oi? Vostè es veu de regidora.

Jo no ho veig complicat, podria ser, si som capaços de transmetre el nostre projecte i poder arribar explicar-lo en aquest espai, cosa que és molt difícil perquè no som un partit parlamentari i no tenim accés als altres privilegis que tenen els altres partits. Si fóssim capaços de traslladar a la gent el nostre projecte jo no veig difícil que poguéssim arribar a treure un parell de regidors.

- Vostès són l'antiga Convergència?

Nosaltres som hereus de Convergència però som una Convergència nova, en el sentit que agafem allò bò que tenia Convergència, que és aquesta confluència i sobretot, som cares noves.

- Són el centredreta dintre de Convergència per entendre'ns?

No, som el centre ampli dintre de Convergència. Tenim gent que va des de l'esquerra més esquerra, independentistes i també democristians.

- Què és el pitjor que ha fet Ada Colau?

Per mi passar de llarg dels problemes de la ciutat, és l'alcaldessa que passa per sobre i no posa solució als temes concrets que afecten la ciutat.

- Si vostè fos alcaldessa quina seria la primera mesura?

Tinc tres objectius fonamentals: recuperar el valor institucional de l'Ajuntament de Barcelona, perquè s'ha perdut, no existeix. I posar en valor els treballadors públics, que gràcies a ells està tirant endavant la ciutat. Segon: recuperar el funcionament de Barcelona, em refereixo a seguretat, a neteja civisme, turisme i altres aspectes que fan que la ciutat hagi quedat encallada. I el tercer: recuperar la marca Barcelona, la Barcelona internacional, dels congressos. Aquí hauríem de poder crear un Silicon Valley, captar el talent, cal un Ajuntament que impulsi aquesta Barcelona internacional i connectada amb la resta de Catalunya, sortir de les fronteres Besos Llobregat, Europa i el Món. I tinc una aposta per impulsar i que es posi en marxa el corredor del mediterrani. Una alcaldessa en una capital tan important ha de ser la palanca i el motor perquè es posi en marxa. /Una entrevista de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 26/04/2019 - 12:37

aunque fuera separatista, no os votaria ni de broma.

#4 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 25/04/2019 - 18:00

el único objetivo real del soberanismo el conseguir la Alcaldía de Barcelona para poder echar mano a su Tesorería y llevársela a sus feudos para fidelizarlos aún más, gente que a penas produce 1/5 del PIB catalán y que recibe más de la mitad de la inversión, y dejar las arcas barcelonesas temblando y a los barceloneses aún con menos servicios

#2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 25/04/2019 - 16:01

Huevos de serpiente como Lliures o Convergents son los que hay que eliminar si no queremos que dentro de unos años volvamos a soportar un prusés 2.0. Lo mismo vale para PNV, los partidos canarios y demás tenderetes ombliguistas. Entérense de una vez de que no son Uds. más (ni naturalmente menos) que el resto de ciudadanos españoles.

#1 Victor, Barcelona, 25/04/2019 - 15:07

Menys mal que algú comença a parlar del que cal fer a la ciutat a les eleccions, i d'un programa "sense" politica en primer lloc. Te raó i es injust que només els partits grans, puguin ser escoltats als mitjans