Societat · 27 de Març de 2022. 11:16h.

La societat civil constitucionalista planta cara

Escuela de todos, SCC i Impuso Ciudadanos obtenen èxits als tribunals

La societat civil constitucionalista planta cara

Un de les premisses del procés és que era un moviment de baix a dalt, organitzat per la societat civil que pressionava als partits i va tenir com a organitzacions referents a la Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, encara que ambdues comptaven amb el suport de Palau, dels partits independentistes i de TV3.

Però l'allargament del procés -i amb escassos resultats pràctics- ha provocat que s'hagi organitzat ara també l''altra' societat civil: la no independentista, que a més a força de recórrer als tribunals ha aconseguit èxits notables.

La Asamblea por una Escuela Bilingüe en Cataluña ha aconseguit tombar la immersió lingüística amb la sentència del 25% de castellà, alguna cosa que no s'havien atrevit el PSC ni el Govern central malgrat els reiterats incompliments de la Generlaitat de totes les sentències, del TSJC i fins i tot del Suprem.

La (AEB) -la cara més visible és Ana Losada, catalanoparlant- a més ha impulsat la plataforma Escuela de Todos, que está plataforma formada por la Asociación por la Tolerancia, Aixeca't, Ampas Paralelas, AMES, CLAC, Cataluña por España, Impulso Ciudadano, Profesores por el bilingüismo, Plataforma Silenciosa, S'ha Acabat, Societat Civil Catalana, Segadors del Maresme.

Societat Civil Catalana (SCC) ha recorregut al Tribunal de Comptes les despeses derivades del referèndum de l'1 d'octubre i de l'acció exterior "en favor del procés", que xifren en 5,3 milions d'euros. La demanda, admesa el passat 16 de març, es dirigeix contra els presidents Carles Puigdemont i Artur Mas, el vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Francisco Homs, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Neus Munté i Lluís Puig.

Mentre que Impulso Ciudadano va portar a Quim Torra a judici per segona vegada el passat 17 de març, encara que en aquesta ocasió l'ex president de la Generalitat va optar per plantar als tribunals encara que el judici es va celebrar igual. L'entitat presidida per José Domingo va exercir d'acusació particular i va sol·licitar per a l'expresident de la Generalitat penes de 12 mes de multa a raó de 300 euros diaris amb responsabilitat personal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dues quotes impagades.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 El Nyordet de Canet, Canet, 27/03/2022 - 15:55

Són els mateixos
Això sí,a les urnes,res de res

#4.1 Galaicoman, barcelona, 02/04/2022 - 11:52

Nyordet, nos vemos en breve en tu pueblo presenciando cómo sus escuelas dan un espléndido 25% de horas lectivas en castellano. Se siente.

#3 Antifa, L'H, 27/03/2022 - 15:47

Diguem que en els tribunals juguen a casa

#2 Juan Romero Creus, Viladecans, 27/03/2022 - 12:06

Goebbels al lado de Ana Losada era tan solo un aprendiz de brujo.

#2.1 Galaicoman, galaicoman@hotmail.com, 02/04/2022 - 11:48

Es que llamarse "Romero" le hace a uno defender las esencias patrias de Catalunya con ardor.

#1 Marc de Vich, Vich, 27/03/2022 - 11:28

Para lo que han hecho y siguen haciendo poco es. Una sociedad madura no debería de permitir este grado de corrupción, descontrol y dejadez. No puedes acercarte a nada sin que no notes su podredumbre. No respetan la igualdad, ante todo ellos, se reparten las subvenciones, las inversiones, todo lo que huela a dinero o poder, está en sus manos