Societat · 15 d'Agost de 2011. 14:55h.

La temptació de l'Església d'orientar el vot

Martínez Sistach admet que no ho han fet mai "des de la democràcia"

La temptació de l'Església d'orientar el vot

Lluís Martínez Sistach

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha assegurat, en declaracions a COMRàdio, que “últimament” des de l’Església “no hem orientat el vot. Ha reconegut que: “s'ha demanat als cristians que mirin els programes polítics i la coherència amb els principis fonamentals de la doctrina de la Església i que actuïn en consciència i en llibertat". Martínez Sistach no ha negat que històricament no s’hagi fet, però “des de la democràcia no s’ha fet mai”. A més, ha afegit que “amb això, els bisbes hem estat molt curosos”.

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona ha assegurat que “hem de realitzar la nostra missió sigui quin sigui el govern que hi hagi de torn”. Per Martínez Sistach és important “col·laborar també amb l’administració i el govern legítimament constituïts, pel bé de les persones, pel bé de la societat”. El cardenal-arquebisbe ha afegit que “col·laborem en un sentit crític, des del nostre prisma” i ha remarcat que “sempre es fa amb un esperit de col·laboració, no pas d’anar en contra”.

Pel que fa a les retallades, Lluís Martínez Sistach ha dit que “ens afecta, però no tant”. Segons el cardenal arquebisbe des de les administracions s’ha intentat que les retallades afectin el més mínim a les qüestions sobre benestar social. Martínez Sistach ha afegit que “hem de procurar que els més pobres no pateixin aquestes retallades”.

Pel que fa a les jornades mundials de la joventut, el cardenal-arquebisbe de Barcelona creu que ajuden els joves a ser més conscients i més responsables. Martínez Sistach considera que la crisi econòmica “és una crisi de valors”. Per això ha demanat un canvi en l’estil de vida, de les motivacions i els valors perquè sinó “l’egoisme és el que domina”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 anton, bcn, 16/08/2011 - 21:10

Tenen tot el dret del món a orientar el que vulguin, talment com els diaris d'opinió, les revistes, els clubs, els sindicats o els partits polítics. A veure si us entre al cap que estem en una Demopcràcia.

#6 Almogàver, La Sagrera, 16/08/2011 - 20:22

Catòlic, apostòlic i català. Rosari missa i comunió diaria, militant d'esquerres, empresonat durant el franquisme, perseguit per catalanista en la democràcia. Crec fermament que si Catalunya i Espanya en lloc de llengues diferents, tinguesin confesions diferents, avui seriem com els irlandesos.

#4 Ricard, Reus, 16/08/2011 - 11:54

Ho sento xò no me'l crec del tot...Que facin el que vulguin per descomptat. Però penso certament q cap religió hauria d'intentar influir en les lleis sobre tot un país. Només sobre la vida dels seus fidels...Penseu si fos els cas contrari, d'una religió distinta de la cristiana q pensaríem.

#4.1 Lost, Dublin, 16/08/2011 - 13:31

El que passa és que no hi hauria d'haver CAP RELIGIÓ.

#3 guillem, bcn, 16/08/2011 - 09:10

I quin mal hi ha en què orientessin el vot dels que es deixessin orientar??????

#2 jajajajaa, barcelona, 15/08/2011 - 18:53

que se disuelvan