Publicitat
Societat · 30 d'Agost de 2012. 17:23h.

La UE admet per primer cop la possible "secessió" de Catalunya

Barroso diu que s'hauria de negociar "dintre de l'ordenament jurídic internacional"

La UE admet per primer cop la possible "secessió" de Catalunya

Durao Barroso, en una foto d'arxiu

El president de la Comissió Europea (UE), José Manuel Durao Barrosso, ha assenyalat que la independència de Catalunya s'hauria de resoldre en el marc legal internacional. Fins ara, l'organisme europeu al·legava que aquest assumpte era un afer intern de l'Estat espanyol.

El dirigent europeu, en una resposta a l'eurodiputada de la Lliga Nord, Mara Bizzotto, ha assenyalat que "en l'hipotètic cas de secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dintre de l'ordenament jurídic internacional".

"Qualsevol altra consideració relacionada amb les conseqüències de tal cas seria de naturalesa conjectural", ha afegit.

Bizzotto havia preguntat a Brussel·les si els ciutadans catalans perdrien la seva condició de ciutadans de la Unió Europea en el cas d'independitzar-se d'Espanya.

Barroso ha recordat que segons l'article 20 del Tractat de Funcionament de la UE "la ciutadania de la UE és addicional i no substitueix la ciutadania nacional, això és, la ciutadania d'un Estat membre de la UE".

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#41 jacques, us, 31/08/2012 - 21:13

Qui vulgui ampliar la informació que llegeixi una mica, i deixi d´escoltar la TV3, Belén Esteban i la Catalunya Informació:

http://www.alertadigital.com/2012/08/31/lluis-fernandez-bergues-¿es-viable-la-independencia/

#40 Paco Pil, Hojpitalé, 31/08/2012 - 15:19

Si Catalunya fos independent el problema potser no seria la seva integració a la UE, sinó que la UE no tindria cap interès d'incloure-hi Espanya, que potser s'hauria d'apuntar a la Conferència d'Estats Africans o al Mercosur, més d'acord amb el seu tarannà.

#40.1 spanish, Madrid, 01/09/2012 - 08:54

otro listo si catalunya se independiza....España sigue estando en la UE, lo que ocurre que los nacionalistas siempre escondiendo informacion....es Catalunya hoy al nivel del bono basura...es la que se queda fuera...por tanto en la ruina

#37 Fran, Llinars, 31/08/2012 - 13:12

A dia d´avui no entenc com aquets indepes toquen tan poc. Es molt fàcil, guanyeu les eleccions per majoría absoluta i no caldrà cap més explicació, el referèndum ja estarà fet i decidit.

#36 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 31/08/2012 - 13:01

El secesionismo se puede enpeñar en hacer lo negro blanco y la noche dia, pero Barroso lo reitera una vez mas para el que lo quiera entender, no hay ciudadania de la UE sino ciudadania de un Estado miembro de la UE...

#35 Oriol, BCN, 31/08/2012 - 12:58

Per desgràcia, en cap moment es diu que deixi de ser un assumpte intern. És a dir, segueix reconeixent de forma implícita que l'Estat pot procedir com li doni la gana, en particular, l'ús de l'exèrcit.

Barroso parla de com procedir un cop assolida la (per a mi, desitjada) independència.