Societat · 3 de Juny de 2012. 11:25h.

La UE rebutja la iniciativa de Reagrupament

Per reconèixer el naixement d'un estat membre fruit d'una secessió

La UE rebutja la iniciativa de Reagrupament

Joan Carretero, en una foto d'arxiu

La Unió Europea ha contestat a Reagrupament que no troba base jurídica en els tractats de la UE per reconèixer el naixement d'un estat membre fruït d'una secessió.

El partit liderat per Joan Carretero va registrar una petició d'una iniciativa Ciutadana Europea per validar la successió com a membre de la UE d'un nou estat sorgit de la secessió d'un altre.

Segons la resposta, la Comissió Europea "rebutja el registre de la iniciativa proposada ja que el fet que queda manifestament fora de l'àmbit competencial de la Comissió per tal de presentar una proposta relativa a un acte jurídic per a la finalitat d'aplicació dels tractats".

"No existeix cap base jurídica en els tractats de la UE que permeti que una legislació secundària abordi les conseqüències d'una secessió d'una part d'un estat membre", ha afegit la instància continental.

En tot cas, "en el cas d'una secessió d'un Estat membre, la solució es trobaria i es negociaria dins l'ordenament jurídic internacional", ha remarcat.

Des la formació independentista s'ha indicat que "es valora molt positivament la resposta donada per la Comissió Europea, tot i que lamentem que la iniciativa no hagi estat admesa a registre per un problema competencial".

"Es posa de manifest que la UE contempla la secessió d'una part d'un Estat membre, amb la voluntat de solucionar el seu estatus, i indica el camí per a aquesta resolució en l'ordenament jurídic internacional", han conclòs.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 Manel de Sant Antoni, Sant Antoni de Mar (Baix Empordà), 05/06/2012 - 15:38


Aquesta noticia es la menys dolenta de totes les que podíem esperar

#33 El azote de los necios, Barcelona, España, 05/06/2012 - 08:31

Los nacionalistas en cataluña son tan fanáticos, que hasta una respuesta contundente de la UE, en la que les dejarían fuera de EU en caso de independencia, la reinterpretan como buena. El catalán es occitano modificado,St.Jordi tradición turca, las sardanas las inventó un andaluz...¿sigo?

#32 Nedland69, Girona, 04/06/2012 - 14:24

Carretero venen les municiplas......ummmmmm ah ¡¡¡¡ 526 afiliats a la provincia de Girona,et creus prou representatiu? jo creia que la democracia era altre cosa?

#31 JJ, BCN, 04/06/2012 - 14:06

La part nord de California fa anys que vol separar-se del sud. Implicaria aixo que queden fora dels USA? Quina bestiesa !

Si una provincia vol separar-se de la comunitat autonoma on pertany, vol dir que queda fora de Espanya? A veure si aquest es el cami de soritda !!

#31.1 Joan, Bcn, 04/06/2012 - 18:15

Eres consciente que existen paises en Europa que no pertenecen a la UE?

La UE es un club privado compañero y entra quien los miembros quieren.

#30 moixó, tarragona, 04/06/2012 - 12:24

¿La independencia? Pero ¿qué futuro tendría una Cataluña escindida y fuera de la Unión Europea? La Cataluña «rica y plena» de Els segadors puede convertirse en la Cataluña pobre y dividida del nacionalismo catalán.