Societat · 4 de Juliol de 2020. 17:51h.

La UGT culpa al Govern del confinament al Segrià

El sindicat denuncia que "qui havia de fer els deures no els ha fet"

La UGT culpa al Govern del confinament al Segrià

El sindicat UGT a les Terres de Lleida ha atribuït el confinament de la comarca del Segrià a la "ineficàcia del Govern" i ha recordat que des del sindicat "anaven advertint que aquesta situació s'acabaria produint".

"La UGT-Terres de Lleida vol denunciar la ineficàcia i la mala gestió de les persones que estan dirigint el país. És una autèntica vergonya com s'estan prenent les decisions i si s'ha arribat a aquesta situació, és per culpa d'ells" han denunciat en un comunicat.

El sindicat ha recordat que "fa mesos que critica les accions de les diferents administracions pel que fa als temporers" i han informat que ja "van interposar una denúncia contra la Conselleria d'Agricultura per la manca de seguretat d'aquests", en considerar que "les mesures establertes posen en risc la salut i la vida dels treballadors i treballadores de la campanya de la fruita".

La UGT també denuncia que han reclamat un protocol en diferents reunions amb els departaments de la Generalitat "que en cap cas s'han acabat redactant". La UGT ha avançat que estudien "fermament" demanar la dimissió del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, pel "comportament" dels departaments d'Agricultura, Sanitat, Interior i Treball davant la situació.


"És una autèntica vergonya com s'estan prenent les decisions i si s'ha arribat a aquesta situació, és per culpa d'ells", han carregat en un comunicat. Segons el sindicat "fa mesos" que han advertit que els protocols establerts per al sector agrícola no són eficaços i "posen en risc la salut i la vida dels treballadors de la campanya de la fruita".

La UGT ha avançat que estudien "fermament" demanar la dimissió del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, pel "comportament" dels departaments d'Agricultura, Sanitat, Interior i Treball davant la situació.

"La UGT culpa totes les administracions en general i la Generalitat en particular perquè considera que cap govern ha estat capaç de pal·liar una vegada per totes la situació", lamenten, i afegeixen que s'ha de vetlar per la salut i seguretat dels temporers que treballen al camp. Segons el sindicat, la situació és "molt preocupant" perquè "qui havia de fer els deures no els ha fet".

"No és de rebut castigar a la gent sana que compleix les normes escrupolosament. S'hauria de castigar als irresponsables que no respecten les mesures" han exigit. "La situació en la qual ens trobem és molt preocupant i s'ha arribat a aquest punt perquè qui havia de fer els deures no els ha fet. Els polítics no estan donant exemple, ni estan a l'altura del càrrec", han apuntat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Flanagan, Tabarnia City, 05/07/2020 - 22:35

No sale Camil Ros apoyando a su sindicato,le ha debido pillar en la playa ;)

#11 Un musclu, Bcn, 05/07/2020 - 13:14

Definitivament, Madrit ens roba

#10 Onofre de Dip, Barcelona, 05/07/2020 - 09:04

No creo que a Pepe Álvarez, ese amigo de los independentistas vía subvenciones del Govern, le gusten mucho esas salidas de tono por parte de su subordinado.

#10.1 Tabarnés puro, Barcino, 05/07/2020 - 11:58

Pronto lo llamará al orden: con las subvenciones no se juega.

#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 04/07/2020 - 23:36

Si los ultrasubvencionados sindicatos están echando pestes del Govern, la cosa debe ser todavía mucho más grave de lo que nos pensamos. Govern dels millors. ¿Algún político indepe hará ahora la gracieta de "de Lleida al cielo"?

#8 Galba, Barcelona, 04/07/2020 - 21:58

Bones noticies, indes! El sceleberrims investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet acaban de descubrir que portar un llacet groc a la pitrera tamany 10 cm x 10 cm protegeix totalment del coronavirus. A aquesta nova i definitiva troballa la han batejat com "Com Rahola res".

#8.1 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 04/07/2020 - 22:50

A la pitrera? I on l´enganxarien? Jo rai,que el porto lligat.