Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2011. 20:30h.

La UGT defensa el català "com a única llengua vehicular"

El sindicat afirma que el model d'immersió ha estat "sempre una fòrmula d'èxit i cohesió social"

La UGT defensa el català "com a única llengua vehicular"

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, en una foto d'arxiu

La UGT de Catalunya ha instat a no fer "ni un pas enrere en la promoció del català com a única llengua vehicular a l'escola". El sindicat ha apel·lat a "la convivència, el pluralisme i la democràcia" per defensar la seva posició.

L'entitat, que forma part de la plataforma Somescola.cat, ha indicat que "el model d'immersió lingüística a Catalunya ha estat sempre una fórmula d'èxit i de cohesió social reconeguda internacionalment, i ha garantit durant tots aquests anys el coneixement de les dues llengües al nostre país".

La UGT ha destacat que "la justícia continuï avalant i donant cobertura a la persecució que un reduit nombre d’individus du a terme contra el model lingüístic escolar al nostre país, i denuncia l’actitud antidemocràtica i de manca de respecte d’aquest grup minoritari respecte el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 jajajajjaaa, barcelona, 04/09/2011 - 10:05

la Union de Golfos Tenebrosos.....que dice ? fuera subvenciones a estos grupitos que si fueran sindicatos todavia pero como no lo son......en Catalunya hay un 57% que utiliza el castellano como lengua vehicular.....por que imponerlo ?

#16 rafael, martorell, 03/09/2011 - 21:21

Pepe hace falta ser un analfabeto funcional para decir eso, a parte de seguir chupando del bote, que para eso esta el informe Pisa que nos deja doblados, por que no la libertad que da el cheque escolar.

#15 exugetista, BCN, 03/09/2011 - 19:51

Álvarez echa pestes de los catalanistas en privado. Le encanta imitar a alguno de ellos con un catalán impostado y burlón. Pero la pela es la pela.

#14 Trosko, Les Borges Blanques, 03/09/2011 - 19:29

I en Candido Méndez i tots els seus 'quefes' de Madrit, què en pensen? Perquè a mi no em serveix el què diu l'Àlvarez, doncs la UGT catalana no deixa de ser l'alter ego dels palanganers del PSC, que a Madrit fan el què diu l'amo PSOE. Quan en Candidín digui el mateix, m'ho creuré.

#13 Kropotkin, Vic, 03/09/2011 - 11:25

Con tal de seguir recibiendo las subvenciones anuales de la Generalitat, estos individuos acabarán por hacerse de extrema derecha.