Publicitat
Societat · 4 de Maig de 2017. 15:08h.

La UGT denuncia sexisme al Trofeu Comte de Godó

Les hostesses van haver d'aguantar amb minifaldilla temperatures inferiors a 10 graus

La UGT denuncia sexisme al Trofeu Comte de Godó

Quatre hostesses, al torneig Barcelona Open Banc Sabadell

Una de les vuit hostesses contractades per l'empresa Schweppes al torneig Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó de tenis van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l'aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja.

Una de les noies ha denunciat que "jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit, malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament".

La UGT de Catalunya, en aquest sentit, ha demanat a la Inspecció de Treball que no miri cap a una altra banda davant d'una "situació laboral sexista i de manca de protecció de la salut de les vuit dones". "Un cop més ens trobem amb la utilització del cos de les dones com a reclam publicitari, aquesta vegada fins i tot posant en risc la seva seguretat i salut física", denuncien.

El sindicat insta Inspecció de Treball a investigar els fets i a prendre "mesures exemplars al respecte" per "la manca de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball", "per no equipar a les treballadores amb la roba adequada tenint en compte que la feina s'estava realitzant a l'aire lliure" i per "la utilització sexista i de reclam publicitari del cos d'aquestes dones".

UGT exposa que "no podem permetre la utilització del cos de les dones d'aquesta manera, fins i tot per sobre de la mateixa salut" i lamenta "la imatge i el missatge que es projecta són contraris al principi d'igualtat reconegut per tantes i tantes lleis, de manera que l'Administració ha d'actuar de forma ràpida i contundent per tal de no seguir perpetuant els estereotips sexistes".

L'empresa Schweppes defensa, per la seva banda, que "les persones contractades coneixien perfectament que el seu treball es desenvoluparia a l'aire lliure" i diu que se'ls va "recomanar que portessin roba tèrmica sota el polo groc". "En cap moment ningú dels contractats va informar estar malalt", afegeix l'empresa.

hoste.jpg

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 alemann von stolberg, TORTOSA, 05/05/2017 - 00:15

jo soporto a decenes de estupits com voasaltres cada dia i no passa res, trobo a faltar al tonto de la bandera republicana.

#12 Galderic, Barcelona, 04/05/2017 - 22:56

Aquestes nenes el que han d fer és no deixar-se manipular per la UGT, que no és més un instrument de l'espanyolisme en mans del PPPSOE ¡ que sols busca perjudicar a Catalunya i el seu procés cap a la independència.
Al setembre votarem i guanyarem.
A l'octubre Mas president de la Catalunya independent.

#12.1 Manu, Sabadell, 05/05/2017 - 06:32

Si fuera tu "nena" sacarías fuego por delante y por detrás aunque llevarás ropa térmica. De entrada son personas, eso de nena, son trabajadoras jóvenes. E independientemente que puedas o no coincidir con UGT, dicha organización sabrá porque las defiende (yo creo que lo hace extensible a abusos y/o incumplimientos legales en materia de PRL).

#11 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 04/05/2017 - 20:22

Rahola: aparca per un moment el teu odi visceral per la bruixa Colau i demostra el teu aferrisat feminisme tarificat.

Fes honor de la teva decencia i objectivitat i a la jugular de conde geperut sense pietat.

Posa la teva bilis al servei del prloteariat del discticte 28.

#10 sid, bcn, 04/05/2017 - 19:29

És clarament sexiste, descrimina a l'home, i esteticista, discrimine als/les lleiges/os. Vull dir, les van contractar pq estan bones i per ensenya cuixa. A mi els dela tònica no m'haguessin contractat. Espero poder portar el parasol per Alonso a la F1 o per Alize Lim si pasa per BCN en nom de la igualtat.

#9 Putifar, La corte del faraón, 04/05/2017 - 17:50

En la foto cuatro chicas que se ganan el sueldo trabajando de azafatas en un un evento deportivo y que me merecen un respeto. En el articulo unos personajes que viven de mis impuestos y que son como la antigua censura de los cines y teatros, dedicándose a mangonear nuestras libertades.