Publicitat
Societat · 5 de Maig de 2014. 16:21h.

La ultradreta treu pit a Tarragona

Se succeeixen les pintades de Democracia Nacional Joven o La Falange

La ultradreta treu pit a Tarragona

Una pintada en una escola (Foto: Facebook Falange)

L'escalada de tensió que es viu els últims mesos entre partidaris i detractors de la consulta i la independència té un dels seus episodis amb les diferents pintades de caràcter feixista que han aparegut els últims mesos al llarg de la província de Tarragona, signades tant per Democracia Nacional Joven com per La  Falange.

L’últim cas s’ha produït fa pocs dies als barris tortosins de Jesús i Roquetes, on dues escoles van ser tacades amb motiu de l’1 de maig amb pintades que clamaven ‘Arriba España’ i que carregaven contra CiU i ERC. Aquestes anaven signades per la Falange o las JFE, las Juventudes de la Falange. De fet, al seu propi Facebook han penjat les fotografies, tot i que sense admetre'n l’autoria.

També s’han mostrat molt actius des de Democracia Nacional Joven (DNJ), un grup que els últims dos mesos ha fet pintades en ajuntaments com el de Cunit, escoles de Reus o de Cunit, o seus de partits polítics com ERC o CiU, sempre amb el mateix lema, ‘Muerte al separatismo’, acompanyat de les sigles DNJ.

Aquesta agrupació juvenil lligada al partit ultradretà Democracia Nacional tampoc no amaga la seva activitat, que en moltes ocasions fa pública a través del seu Facebook. És el cas de l’acció que van realitzar el passat 14 de març a Tarragona col·locant una pancarta a les oficines d’Endesa per refusar “els abusos de la pujada de la llum”.

En un escrit al seu mur de Facebook apunten que el partit està “molt actiu a la província de Tarragona, on compta amb una militància jove molt nombrosa i idealista”. També es mostren sensibilitzats “pels drets dels ciutadans i per la crisi que afecta les famílies de la nostra província”.

Imatge d'una de les pintades

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Joan, Roquetes, 06/05/2014 - 19:42

A part del tema:
1. Roquetes No és un barri de Tortosa (a veure si contrastem...)
2. Què vol dir Tarragona? :el 2014 encara e-noticies encara es creu la divisió provincial de 1833 i parla de fets que passen a 90 Km com si fossin a la Imperial Tarraco.

#7 PEPE, LLEIDA, 06/05/2014 - 10:44

VOLEM PORTADA DE LA RAZÓN JA!!!

#6 Joan, Barcelona, 05/05/2014 - 21:03

Es normal que els unionistes i ultres espanyols ataquin una escola, una universitat, un casal cultural.. Aquesta gent odia la cultura i la diversitat, son els mateixos que fa un segle cridaven: "que inventen ellos", "muera la inteligencia" o "viva la muerte". Uns quillos amb complex d'inferioritat

#6.1 Ictineo, Llofriu, 05/05/2014 - 22:26

Gente que odia la cultura .... Como Machado, Pio Baroja, Ortega y Gasset, Unamuno, .....
De que matrix has salido tu !!??

#5 vramoneda, Sentmenat, 05/05/2014 - 20:12

Es multaran com a Cardedeu?

#4 Lo marqués de pota, Lleida, 05/05/2014 - 18:05

I la novetat de la noticia on es ? Perqué, aixó passa dia si dia també desde fa una pila d'anys.