Publicitat
Societat · 15 de Juny de 2017. 17:13h.

La Universitat de Lleida rebutja adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum

El consell de govern ho refusa per dinou vots en contra i nou a favor

La Universitat de Lleida rebutja adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum

Un moment de la reunió del Consell de Govern (foto: UdL)

El consell de govern de la Universistat de Lleida (UdL) ha rebutjat aquest dijous adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum amb dinou vots en contra i nou a favor. També hi ha hagut cinc paperetes en blanc i un de nul, mentre que dues persones han abandonat la sala per no haver de votar la proposta. Malgrat que el consell de govern celebra les seves votacions a mà alçada, en aquesta ocasió s’ha habilitat una urna per garantir el vot privat. La moció s'ha debatut i votat després que ho demanessin onze membres del màxim òrgan de govern de la univeritat, entre docents, investigadors, personal d'administració i serveis i estudiants.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha manifestat que “ni es pronuncia ni es pronunciarà sobre les diverses polítiques partidàries del nostre país”. “Només ho fa en el cas que afecti els interessos de la Universitat de Lleida o del Sistema Universitari Català”, ha afegit. També ha afirmat que “l’obligació institucional del rector es mantenir la neutralitat política de la UdL”.

Fernández ha subratllat que “el consell de govern no representa ideològicament la comunitat universitària”, ja que “els seus membres no són elegits per raons ideològiques sinó acadèmiques”. “I, en coherència amb la decisió que es va adoptar al Consell Interuniversitari de Catalunya, que siguin institucions com el Parlament, i no el consell de govern, les que es dediquin a regular la vida política del nostre país”, ha explicat.

D’aquesta manera, la UdL es desmarca d'altres universitats que sí s’han sumat al Pacte Nacional pel Referèndum com la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona; i la Rovira i Virgili (URV), a Tarragona.

34 Comentaris

Publicitat
#20 Martín Martínez Mart, Barna, 22/06/2017 - 17:51

Bé per la Universitat de Lleida.

#19 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 16/06/2017 - 09:14

Que la Universidad de Lleida rehuse pagar el impuesto revolucionario da esperanza. Sobre todo porque significa que no todos los educadores siguen el programa 2000 de Pujol y aún sostienen valores como que los alumnos piensen por ellos mismos.
Felicidades y gracias.

#18 manuel, Barcelona (España), 15/06/2017 - 23:11

La foto: no se indica si es del momento de la reunión en que se tomó la decisión, pero las caras lo dicen todo. Esas caras y los gestos y el silencio que puede cortarse con un cuchillo. Qué necesidad tienen las personas de pasar por esos momentos, no hablan tanto de libertad, pues la primera es libertad de pensamiento.

#17 Dominica , Bcn, 15/06/2017 - 22:59

Los golpistas alterando las universidades

#16 manuel, Barcelona (España), 15/06/2017 - 22:54

Me vienen a la cabeza las palabras franquistas de AFECTOS y DESAFECTOS al régimen. Nunca creí que en Cataluña pasara esto, están haciendo lo mismo que tanto han/hemos criticado, listas de personas que apoyan y listas de los que no apoyan al régimen. Y sin embargo hay personas que apoyan todo esto y lo justifican.