Publicitat
Societat · 14 de Setembre de 2021. 20:33h.

La UPC qüestiona el Tribunal de Comptes

Diu que la causa contra Mas-Colell i altres encausats del procés atempta contra els "drets humans"

La UPC qüestiona el Tribunal de Comptes

Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha aprovat -durant el seu claustre- una moció en relació amb la causa oberta pel Tribunal de Comptes contra diversos exalts càrrecs de la Generalitat.

"Davant el procediment sancionador iniciat pel Tribunal de Comptes de l'estat espanyol contra nombrosos antics membres del Govern català, entre ells el professor Andreu Mas-Colell i el professor Albert Carreras de Odriozola, el Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya denuncia la injustícia d'aquestes actuacions, es solidaritza amb els afectats i s'adhereix a la declaració de l'Institut d'Estudis Catalans", afirma la universitat en la moció.

La declaració de l'Institut d'Estudis Catalans, a la que s'adhereix la UPC, diu que "la imposició de penes i sancions greus és contrària al lliure exercici dels drets humans". El text parla de "persecució política" i "d'una acció concertada dels òrgans de poder de l'Estat espanyol contra polítics catalans".

La moció ha estat aprovada per majoria, 93 vots a favor, 47 en contra i 30 en blanc. Alguns claustrals van protestar, ja que consideren que el Claustre no és competent per opinar sobre aquestes qüestions, segons informa Universitaris per la Convivència.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 bejota, bcn, 15/09/2021 - 12:37

DEBERIAN DEDICARSE A ANEXIONAR EL TERCIO DE TERRITORIO PERDIDO POR PAU CLARIS EN VEZ DE PRETENDER TROCEAR EL ESTADO.

#23 bejota, bcn, 15/09/2021 - 12:33

TE RECUERDO , MAS-COLELL , LO QUE TE DIJO EL PRESIDENTE DEL CLUB DE EMPRESARIOS ALEMANES :"SI NOS TOCAN LAS NARICES CON LA CONSTITUCIÓN , NOS VAMOS." (VER NISSAN , BOSCH, CONTINENTAL ,ETC.)
COMO UD. FUE PROFESOR DE LA PRESTIGIOSA UNIVERSIDAD USA , LE RECUERDO QUE LO QUE HICIERON EN CATALUÑA ,ALLÍ LE HABRIA COSTADO IR A ALCATRAZ DE POR VIDA.

#22 Neferu, Barcelona, 15/09/2021 - 12:04

No, no. La UPC está totalmente equivocada. Lo que es un atentado contra los derechos humanos es el robo sistemático de los dineros públicos de sanidad, de personas dependientes y de educación. ¡¡Venga, Sres. rectores, que se os ve el plumero y el lazito de lejos!!.

#21 Pepón, Bcn, 15/09/2021 - 11:29

No sabía yo que robar fuera un derecho humano.

#20 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 15/09/2021 - 10:38

Las universidades se han convertido en todo menos en centros de enseñanza.