Publicitat

Els piquets només 'triomfen' al centre de les ciutats

La vaga general d'aquest dijous no ha paralitzat ni la producció ni les grans ciutats de l'Estat. L'actuació dels piquets de vaguistes només ha aconseguit resultats a les zones cèntriques de les ciutats, encara que sense aconseguir-ne la paralització.

D'altra banda, la demanda d'energia elèctrica ha baixat a tot l'Estat, respecte al dijous de la setmana passada, gairebé un 20%, i un 15% sobre les previsions realitzades, segons Red Eléctrica Española (REE). A Catalunya, segons Endesa, el descens ha estat una mica superior, d'un 23%. Dijous passat va ser més fred a Catalunya, fet que va fer augmentar el consum elèctric per l'ús de dispositius de calefacció.

Les dades de REE indiquen que dijous de la passada setmana el consum va ser de 34.400 megawatts, mentre aquest dijous oscil·lava en 27.500. Tanmateix, cal tenir en compte que la matinada de dissabte a diumenge passats es va produir el canvi horari, i que la temperatura ha apujat aquesta última setmana.

En aquest sentit, aquest dimecres la demanda d'energia elèctrica ja havia baixat respecte a dimecres de la setmana passada. Així, aquest dimecres, segons REE, la demanda se situava en 32.600 megawatts, enfront dels 37.400 megawatts de dimecres de la setmana passada, cosa que suposava un descens superior al 12%.

De la seva banda, el sindicats consideren que la participació a la vaga a tot l'Estat ha superat un 75% dels assalariats, mentre que a Catalunya hauria arribat al 85%. El Govern espanyol assegura que l'aturada ha estat "clarament menor" que a l'anterior vaga general del 2010, i a Catalunya el Govern dóna xifres de seguiment a l'administració pública per sota del 20%.

A Catalunya, per sectors, els sindicats donen a la indústria un 95% i als serveis públics el 70%, mentre que la Generalitat ho rebaixa al 13%. A l'ensenyament, segons els sindicats el seguiment va ser del 75%, i la Generalitat ho rebaixa al 16% del professorat dels centres públics.

La vaga ha afectat un 25% del sector del taxi a Catalunya, segons ha informat el Departament de Territori. I als comerços, els sindicats calculen que estan tancats el 50% dels establiments, mentre que la Confederació del Comerç de Catalunya parla de pràctica normalitat de l'activitat comercial.

Així mateix, la vaga ha afectat de forma considerable empreses com Seat, Nissan o Derbi, a les quals només han funcionat algunes línies de manteniment. El Govern de la Generalitat ha informat que a sanitat han funcionat els transports d'urgència i el servei sanitari.
 
Els piquets van parar de matinada l'activitat a Mercabarna, i els transports públics han complert, en general, amb els serveis mínims, encara que s'han produït retards en algunes línies d'autobusos i al metro. S'han produït talls de trànsit a la C-31 (a Badalona i l'Hospitalet), Diagonal, ronda de Dalt, C-32 (a Cornellà) i N-II (a Mataró).

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Alicia, Barcelona, 29/03/2012 - 23:41

#1

La incidencia de la huelga solo se sabra con las cotizaciones a la Seguridad social de marzo,pues solo son huelguistas los trabajadores en activo.

#4.1 Daserrout, BCN, 31/03/2012 - 14:15

Tens tota la raó, aquesta és la xifra que val; el nombre de treballadors que no van cotitzar el dia 29 a la Seg. Social és el nombre de vaguistes, la resta són martingales.

#2 alicia, Barcelona, 29/03/2012 - 23:35

L'incidencia de la vaga es veurá amb les dades de la Seguretat Social de març.
Nomes tenim dret a vaga els treballador en actiu, que cotitzem. La resta son estudiants, jubilats, aturats i alliberats sindicals que cobren per fer de piquets els dies com avui... barrejats amb bretols de tota mena!!!

#1 Capitalisme neoliberal, Barcelona, 29/03/2012 - 20:05

Afortunadament el capitalisme és i serà més fort que els antisistema.
La solució és Capitalisme neoliberal
La resta és fum

#1.1 El capitalismo neoliberal no es la solución, Barcelona, 02/04/2012 - 09:02

Un sistema depredador de los recursos naturales de la tierra, que permite que mueran personas de hambre y enfermedad, que promueve la desigualdad social y la injusticia, no puede ser un buen sistema. Ni capitalismo ni comunismo; se debería pensar en crear un sistema más justo y más humano