Publicitat
Societat · 19 d'Agost de 2019. 22:10h.

La victòria de l'Open Arms

L'oferta de Pedro Sánchez se li gira en contra

La victòria de l'Open Arms

Anabel Alonso

La ONG Proactiva Open Arms ha rebutjat l'oferiment del Govern espanyol d'atracar en els ports espanyols per considerar que estan massa lluny. “Totes aquestes persones han de ser desembarcades en el port segur més proper”, afirma la cap de missió de l'Open Arms, Anabel Alonso, en referència a l'illa de Lampedusa.

“Després de 26 dies de missió, 17 d'espera amb 134 persones a bord, una resolució judicial a favor i 6 països disposats a acollir, vol que naveguem 950 milles, uns 5 dies més, a Algesires, el port més llunyà de la Mediterrània, amb una situació insostenible a bord?”, ha retret el fundador d'Open Arms al president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, després que els oferís el port d'Algesires o qualsevol dels que hi hagi en la ruta de tornada, com ara el de Palma de Mallorca.

Camps ha afegit que “ni tan sols podem afrontar un viatge de 600 milles (3 dies) fins a les Balears en les condicions en què ens trobem. Els informes dels psicòlegs no només no ho aconsellen, sinó que s'hi oposen a això”. “La tensió a bord és insuportable com per navegar cinc dies mes cap a Algesires”, ha advertit.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha criticat Pedro Sánchez per oferir Algesires “massa tard”, alhora que ha recordat que “vam oferir el port de Barcelona fa 12 dies”. “Hi ha vides en perill i són davant de Lampedusa. Els estats de la UE han d'obligar a Salvini a complir la llei i si no ho fa, obrir una crisi diplomàtica”, ha assegurat al seu compte de twitter.

L'Open Arms continua reclamant atracar Lampedusa davant la “desesperació” dels immigrants rescats. “Hem passat mala mar, hem passat evacuacions, marejos, hem passat crisi d'ansietat, de pànic. Ahir la gent s'ha tirat a l'aigua. És pura necessitat, desesperació”, assegura la cap de missió del buc.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Lampedusa, Barcelona, 20/08/2019 - 16:27

D'ón vé aquesta obscecació per Lampedusa??? Uy, uy, uy!!!

#5 Antonio, Barcelona, 20/08/2019 - 10:57

Que raro, con los barcos inmovilizados esperando puerto.para descargar, tampoco salen pateras de Libia.

#4 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/08/2019 - 08:56

Si querían un puerto seguro tenían Túnez el primer día del "rescate". Pero claro, con eso igual no cobraban.

#3 Victor, Barna, 20/08/2019 - 08:49

Van a por Italia porque defiende primero a sus ciudadanos, están a la orden del globalismo progresista mundial que quiere destruir los estados nación, muy bien Italia y força Salvini.

#2 Capit@n España, Que modernuqui el tatuatge de la ONGeta..Deu valer una pastuki., 19/08/2019 - 23:13

El meu psicoleg de capçalera m'ha recomanat que demà no hi vagi a treballar donat que estic al limit de les meves forces sense encara haver fet vacances. La situació és insostenible i tem que quan em soni el despertador a les 6:00 del matí corri el risc de viure una tragedia. Colau, bocaxancla, ¿por que no te callas?