Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 16:55h.

La xifra de víctimes mortals de la Generalitat no quadra

Proporcionalment és molt més baixa a Catalunya que a Madrid

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha aclarit per què la xifra de víctimes mortals a Catalunya és proporcionalment molt més baixa a Catalunya que a Madrid malgrat que ambdues comunitats autònomes encapçalen aquest rànquing tràgic. Madrid, en efecte, és la primera amb més de 1.500 víctimes mortals per uns 12.000 afectats mentre que Catalunya en té 340 per quasi 8.000.

Vergés, a pregunta d’e-notícies, ha manifestat en la roda de premsa habitual que “nosaltres donem les dades de les persones mortes”, però s’ha excusat perquè “hi ha persones, hi ha famílies, hi ha un dol que no es pot portar amb les condiciones que seria desitjable”. “Nosaltres donem les dades que tenim absolutament confirmades per part de tot el circuit”, ha insistit.

“No ens posarem a donar dades que la gent vulgui fins al domicili de la persona o amb noms i cognoms, això no li correspon al Departament de Salut, Protecció de Dades és el primordial”, ha afegit malgrat que la pregunta era només sobre números absoluts, no la identitat de les víctimes. “Nosaltres serem transparents cada dia, estem donant absolutament les dades”, ha assegurat.

La consellera ha reiterat per acabar que “es va informant a mesura que es va tenint”, però s’ha referit a les “persones positives de coronavirus”, no a la esmentada xifra global de víctimes. En números absoluts, Madrid te 12.352 afectats i 1.535 traspassats mentre que Catalunya té 7.864 casos i 339 víctimes mortals, segons el darrer balanç oficial de la conselleria.

Es dóna la circumstància que la pròpia consellera va admetre diumenge, en una entrevista al TN vespre de TV3, que que “segurament” hi ha més morts dels apareixen al comunicat oficial diari del departament. El presentador de l’espai, Ramon Pellicer, va haver-li de preguntar -en dues ocasions- sobre el nombre oficial de morts aquell dia.

El passat dia 18 tampoc va contestar a una pregunta similar, en concret sobre Igualada. Una periodista li va preguntar sobre el nombre de morts que havia provocat el brot a l’hospital. La pregunta, en concret, era sobre “quants contagis, quants sanitaris i morts s'han produït a la Conca d'Òdena” i Vergés es va limitar a contestar que “a l'Anoia ha sigut especialment dur, amb 88 casos que tenim confirmats, molts professionals sanitaris”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 24/03/2020 - 22:12

Recordeu que aquest extraordinari exemplar de pubilla catalana va afirmar que "el brot d´Igualada era especial, diferent, que no tenia res a veure amb la situacio que viu la resta del país", y ya no te digo amb el que envia als madrilenys al cel, com molt be sap la perspicaç vibora Ponsati

Aixo junt a les extarordinaries propietats de l´ADN ca

#9 Jaume, Igualada, 24/03/2020 - 20:27

Si voleu riure: Alcalde d'Igualada respon a una pregunta de la sexta. Te una agilitat per no contestar i formar frases sense dir res que es impresionant.
https://www.youtube.com/watch?v=UmOVBgiY690 minut 14:50

Continuem amb la injusticia que han creat a igualada. El dijous s'acaben els 14 dies del confinament exclusiu, veurem que pasa.

#8 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/03/2020 - 19:19

valorarlo, porque no le hará ni trabajadora sexual de pago quien tenga algun familiar, amigo o conocido ingresado en función del motivo.
Llamarme ticas micas, pero yo creo que se ha sonreído a ver si alguien lo sabe.
No es por polemizar pero sin abrir la boca ya generan polémica por el rictus o comunicación no verbal de sus caras.

#7 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/03/2020 - 19:17

Me gustaría saber el motivo o motivos por que se sonríe la Sra. Vergés, si es por que piensa que e-notícies son uns toca allò que no sona, o que ha visto algo divertido fuera de pantalla que no vemos o que le han dicho antes del corte algo gracioso.
Sin más, me gustaría saberlo.
Si alguien lo sabe, que lo ponga, pero que sea cierto para luego p

#6 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/03/2020 - 19:08

La corrijo Sra. Vergés: la protecció de dades se la saltan diferentes AA.PP. en virtud de leyes de rango superior. Por ejemplo deudas con Hacienda Pública estatal.
Hasta hace poco salían los NIFS de personas físicas.
Si no me cree lo consulta a algún experto que tenga a mano, más que nada para que complemente lo que hace para ganarse el sueldic