Societat · 17 de Juny de 2022. 08:27h.

"L'adoctrinament existeix"

Carlos Silva, portaveu de Docentes Libres: "l'assignatura d'història és una de les eines principals"

"L'adoctrinament existeix"

El portaveu de Docentes Libres, Carlos Silva, defensa en aquesta entrevista amb e-notícies que "l'adoctrinament existeix" i que "l'assignatura d'història és una de les eines principals". "El nacionalisme ha creat una societat catalana que és nacionalista: no es tracta de desnacionalitzar els centres educatius sinó de nacionalitzar la societat catalana".Com a exemple posa l'acte, pocs dies abans del referèndum quan dos-cents directors d'institut i professors van ser al Palau de la Generalitat a lliurar les claus de centres públics a Puigdemont per poder celebrar el referèndum. "És una imatge brutal i una metàfora del que ells neguen".

El professor, catedràtic d'anglès en un institut públic, recorda també que l'assignatura d'"Història d'Espanya" és només "Història" i com s'expliquen només "els efectes negatius d'Espanya en la història de Catalunya”. “El franquisme, la República, la dictadura és sempre des de la perspectiva catalana”.

Docentes Libres és una de les entitats sorgides en la societat civil no indepe a causa del procés que intenta trencar “l'hostilitat” cap a alguns professors que no coincideixen amb la línia educativa del Departament d'Educació.

“La societat civil constitucionalista està ara molt mes fort, molt mes organitzada, hem sortit enfortits, és un dels efectes col·laterals del procés”, afegeix. “El procés els ha sortit carabassa” perquè, en la seva opinió, “la Generalitat va ara a remolc” encara que opina que “hem vist coses que mai pensem que veuríem, que han arribat on han arribat i que intentaran arribar si tenen una altra oportunitat”.

maxresdefault-1.jpeg

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#13 Chano, Figueres, 17/06/2022 - 20:47

La font del text d'Història no es Francesc Macià, com diu el text, sinó Ferran Soldevila. Si voleu saber què va dir Macià de veritat, mireu el diari L'Opinió del 14 d'abril, núm. 150, edició vespertina.

#12 Chano, Figueres, 17/06/2022 - 20:38

Han perdut la batalla ideològica. Són a punt de perdre la batalla cultural: a més de parlar castellà al pati i a classe entre ells, els alumnes han començat a preguntar als professors en castellà. Són pocs, però... I parlo de Figueres, no del cinturó barceloní. Aquí i ara, Imposar la llengua ja és desprestigiar-la. Tot rutlla de manera natur

#11 escola socialazista, Barcelona, 17/06/2022 - 13:14

I segurament de geografia catalana en van farts pero ni flowers del Tajo, Sierra Morena, Doñana, ni res del que estigui fora de les quatres parets catalanes "la inmersió"

#11.1 Trafalgar, Girona, 17/06/2022 - 19:53

El Tajo ? Que és això, un riu com el Roina, el Sena, el Danubi..... grans rius europeus fora de les quatre parets espanyoles....

#10 Trafalgar, Girona, 17/06/2022 - 12:36

El que s'hauria d'explicar millor , és que el Comte de Barcelona Ramon Berenguer IV, va comprar un troç a l'oest, quan a Aragó no hi havia Rei.

#10.1 Maria, Barcelona, 17/06/2022 - 13:16

Uyyy q te queda para septiembre...
El primer rey de Aragón fué Ramiro I, en el 1035.
Ramon Berenguer IV, nació en 1113.
Será q confundes el "Reino de Aragón" con la "Corona de Aragón".

#10.2 Marc de Vich, Vich, 17/06/2022 - 13:28

Ramiro II rey de Aragón 1134-1157 padre de Petronila, Ramon Berenguer IV Conde de Barcelona 1131, Petronila era mucho más joven, el Rey fuer el padre Ramiro II y la hija, el Conde sólo fue conde, o sea que rey en Aragón ya hubo y si fue a León, no sé de qué tierras hablas, ¿León con Afonso I el Batallador? Tu almirante Villeneuve un desastre

#10.3 Marc de Vich, Vich, 17/06/2022 - 14:49

Como ya te dije Trafalgar fue una batalla muy pareja, el almirante Villeneuve, actuaba por despecho, y a toda prisa ya que Napoleón lo había destituido, Nelson se jugaba mucho también de hecho murió en la batalla, los ingleses son muy propensos a exagerar sus victorias, nada que celebrar, aunque fue España la que perdió más, pero de ahí a un éx

#10.5 Trafalgar, Girona, 17/06/2022 - 18:02

Però a veure, Ramiro II, Ramiro II, .... aquest paio no era res. Aquest paio el van fer Rei el manyos passant-se pel forro les LLeis de l'època. Sebeu qui era Ramiro II ? Us ho dic: era el PUIGDEMONT del segle XII. I Ramon Berenguer IV, era el Príncep d'Aragó legítim. Que dolent és l'adoctrinament....

#9 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 17/06/2022 - 12:30

Ya lo creo que existe adoctrinamiento, solo hay que ver la cantidad de necios que niegan la realidad y están convencidos de que el mundo gira en torno a sus disparates.