Publicitat
Societat · 1 d'Abril de 2017. 10:38h.

L'Ajuntament de Barcelona subvenciona amb 130.000 euros la construcció d'una mesquita

El consistori al·lega que la comunitat islàmica de Sants es troba en una situació de “precarietat”

L'Ajuntament de Barcelona subvenciona amb 130.000 euros la construcció d'una mesquita

Cartell informatiu de l'Ajuntament sobre les obres al Centre Cultural Islàmic de Sants

L'Ajuntament de Barcelona subvenciona el 75% del pressupost total de les obres que s'estan duent a terme en una mesquita del barri de Sants, situada al carrer Súria, argumentat la situació de “precarietat” i “incertesa” de la comunitat islàmica del barri, ja que el local en el que es troba actualment està afectat pel pla urbanístic de Can Batlló i serà enderrocat.

El consistori aportarà més de 130.000 euros per a les obres d'“adequació” del Centre Cultural Islàmic de Sants. Així queda recollit en el punt 59 dels acords que el govern municipal va adoptar el 15 de desembre del 2016, on es va aprovar una subvenció “per un import de 131.744,18 euros, equivalent al 75% del cost total del projecte, per a la realització del projecte de col·laboració en el finançament de les obres d'adequació del local adquirit per l'entitat per al desenvolupament de les seves activitats com a centre cultural i de culte religiós”.

En tot cas, l'Ajuntament ha assegurat que “no cedeix espais municipals ni dóna ajuts econòmics dirigits al finançament d’activitats de culte religiós”, sinó que “el suport al Centre Islàmic de Sants s’emmarca dins d’una línia d’actuació municipal que actualment ja es desenvolupa”. En aquest sentit, el govern local recorda que “des del 2014 existeix una línia de subvencions per ajudar les comunitats religioses a cobrir les despeses derivades de l’arranjament dels locals de culte per tal complir amb la Llei de llocs de culte i la normativa municipal”.

El consistori argumenta que el Centre Cultural Islàmic de Sants “ha estat molts anys en una situació de precarietat i incertesa” perquè el seu local -situat al Camí de la Cadena- està afectat pel pla urbanístic de Can Batlló i serà enderrocat. Malgrat que legalment “a la comunitat islàmica no li corresponia cap indemnització”, el govern d'Ada Colau va decidir atorgar-li la subvenció “donada l'excepcionalitat de la seva situació”.

El Centre Cultural Islàmic de Sants, amb més de 30 anys de vida, és una de les entitats islàmiques històriques de Catalunya i una de les primeres mesquites que es van obrir a la ciutat de Barcelona. Com a entitat són membres del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Un dels sacs de runa de les obres al local del Centre Cultural Islàmic de Sants

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#40 Casper, Bcn, 03/04/2017 - 15:51

Que asco. Que mas se puede decir?

#39 pepe.----, andorra, 03/04/2017 - 13:45

opino q muchos politicos en España, incluidos los q administran el ayto. de Barcelona, cobran generosos subsidios de gobiernos islamofascistas, para estas cosas. Yo lo llamo soborno, pq es q no encuentro otra explicacion logica. Cuando el unico principio, es la pasta, pasan estas cosas.

#38 Lluís, Al-Barcino, 03/04/2017 - 13:23

El Islam y el comunismo tienen el mismo objetivo. Son el anverso y el reverso de una misma moneda.

#37 Emilio, BCN, 03/04/2017 - 10:00

Islam y comunismo tienen muchos puntos en común. islam significa sumisión, y el comunismo busca la sumisión del individuo al partido que concentra todo el poder. Lo del paraíso, el del Ala o el del proletariado, es simple marketing para incautos.

#36 Capit@n España, No hasse falta disir nada mas, 02/04/2017 - 22:52

Islam + feminismo = la combinación perfecta....http://gaceta.es/noticias/feministas-suecas-abandonan-barrios-acoso-musulmanes-31032017-1649

#36.1 Antonio, Barcelona, España., 03/04/2017 - 10:09

Se pensaban estas que a los tontos útiles no les pasa nada. Pues va a ser que no, también para ellas hay una buena ración de "religión de paz".