Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2017. 21:30h.

L'Ajuntament de Barcelona treu els carrils bici de la vorera

Veïns del Turó Parc critiquen que hagin d'anar ara pel carrer

L'Ajuntament de Barcelona treu els carrils bici de la vorera

Carrer Doctor Fleming

El president de l'Associació de comerciants i veïns del Turó Parc, Bartolomé Criado, ha denunciat que “l'Ajuntament de Barcelona al districte de Sarrià-Sant Gervasi està fent quest estiu diferents obres a carrils de bicicletes, sense informar ni consultar l'opinió dels veïns”. Criado ha manifestat a e-notícies que "ens hagués agradat que ens haguessin informat de les obres i del canvi de lloc al carril bici al carrer Doctor Fleming, per exemple; creiem que les bicicletes continuaran anant per la vorera que és on està ara el carril. No ens sembla adequat què s'instal·li el carril bici a carrers on ara hi ha la zona 30, que és per on han d'anar els ciclistes, com al carrer Pau Casals".

Criado  ha demanat “al regidor del districte que quan facin una actuació així ens sol·licitin informació, perquè els diguem per on creiem que pugui ser menys conflictiu; que comptin amb nosaltres i que no faci les coses sense consultar. També reclamem un autobús de barri, per poder anar a llocs on hi ha serveis socials per gent gran com ara l’ambulatori, el Centre Cívic,...”.

El conseller de Ciutadans al districte de Sarrià-Sant Gervasi, Pedro Miret, ha dit que "no entenem que un carril de bicicletes existent en una vorera d'uns 30 metres d'amplada, amb terrasses i llocs per passejar. Ara inverteixin uns diners per traslladar-lo a la calçada. Crec que hi ha altres prioritats. Estem a favor dels carrils bici, sobretot dels segregats, d’aquestes modificacions ens vam assabentar per la web del consistori". Xavier un ciclista de la zona considera que "els carrils de bicis són més segurs per la vorera". Álvaro Laforet veí del barri diu que no entén  "els canvis de carril bici sense consultar-nos als veïns, que sabem la realitat dels barris".

Algunes de les obres d'estiu que farà el consistori al districte són a  tres carrils bici; com al carrer Doctor Fleming: l'actuació en aquest carrer consisteix en baixar el carril bici existent de la vorera al centre de la calçada, això comportarà l'eliminació de la zona d'estacionament,  i també es prepararà en properes connexions amb el carril bici de la Ronda General Mitre i el del carrer Lázaro Cárdenas.

Carrer Doctor Fleming

4 Comentaris

Publicitat
#2 pepe.----, andorra, 10/08/2017 - 15:20

lo q tienen q hacer es quitar las bicis de BCN, son un peligro, hay zumbados q se meten con la bici en hora punta en diagonal aragon, q lo he visto yo. Esto de pretender q las ciudades parezcan pueblos no lo comprendo, el q quiera vivir en un pueblo q se vaya al pueblo pero q no fastidien las ciudades con sus ingenierías sociales....

#2.1 Raül, Barcelona, 11/08/2017 - 10:48

És cert que hi ha ciclistes que són un perill, com també hi ha vianants que ho són, conductors de cotxe, etc. El cert és que fa falta un xic més de civisme per part de tots. Ara bé, no s'han de treure les bicis de BCN, ans al contrari. Per millorar la qualitat de l'aire s'hauria de restringir el transport privat dins la ciutat, entre d'altres

#1 minoentender, Vic, 10/08/2017 - 11:39

O la noticia está mal redactada o no entiendo nada . ¿PROTESTAN porque el carril bici lo quitan de la acera ? . Pues si es por donde tienen que ir , POR LA CALZADA .Dejemos a los peatones en paz . Muy mal todos estos politicos que se oponen a lo que sea . Para algo que empiezan a hacer bien ...

#1.1 Romina, Badalona, 12/08/2017 - 12:27

Yo te diré por qué protestan: porque les quitan el carril aparcamiento donde dejan su pedacito de metal con cuatro ruedas. Los peatones y los ciclistas les importan un pimiento. Lo único que no quieren es tener que pagar párking por aparcar su cochecito.