Publicitat
Societat · 4 de Desembre de 2020. 08:56h.

L’Ajuntament de Valls vol que els joves s’insultin en català

El consistori impulsa una campanya perquè es deixin de fer servir expressions en castellà

L’Ajuntament de Valls vol que els joves s’insultin en català

Polèmica a Valls (Alt Camp) per la campanya de sensibilització lingüística que ha posat en marxa l’Ajuntament aquesta setmana. Es tracta d’una campanya per promoure l’ús d’expressions catalanes a l’hora d’insultar, per així deixar de banda les que es fan servir habitualment en castellà.

Des de l’Ajuntament han lamentat que els adolescents i joves “recorren sovint al castellà quan volen usar expressions col·loquials o vulgars”, posant com a exemple paraules com ‘borde’, ‘gilipollas’, ‘pava’ o ‘pringao’.

Des del govern vallenc lamenten que aquestes paraules “substitueixen expressions tan genuïnes com torracollons, matat, figaflor o carallot”, que el jovent “ha deixat d’utilitzar per la forta influència del castellà”. Per això, han publicat diversos cartells indicant quina és l’expressió correcta en català per a cada insult.

L’objectiu és, segons expliquen des de l’Ajuntament, donar “un toc d’atenció” als joves per fer-los veure que el català “és bo i vàlid per comunicar-se en tots els registres”, i creuen que amb aquesta campanya “fresca i desenfadada” es pot avançar en aquest sentit.

Però la iniciativa ja ha rebut una pluja de crítiques en els pocs dies que fa que està activa. Diversos ciutadans han lamentat que es gastin diners en campanyes com aquesta o que es promoguin mots com ‘figaflor’ (per sexista).

Des dels partits de l’oposició també han aixecat la veu en contra. Rosa Maria Ibarra, del PSC, troba la campanya “poc encertada”, mentre que Cristina Laiz, de Ciutadans, n’ha demanat la retirada, ja que considera “aberrant” que es promogui l’ús de la llengua mitjançant insults.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#35 Neferu, Barcelona, 05/12/2020 - 10:19

O sea, que se les está enseñando a insultar pero...en catalán. Con ello entiendo que si se insulta en catalán deja de ser insulto y por tanto no sería punible. Bueno es saberlo, me lo apunto.

#33 Sarola, Castelldels, 05/12/2020 - 06:46

L'Alcalde de Valls es un Xixarel.lo i un Corrupte.

#32 Insultar en català, Barcelona, 04/12/2020 - 18:41

En poques paraules, l'Ajuntament de Valls vol que els joves s'insultin però en català, així d'educada és la societat d'aquest pais començant pel lèxic utilitzat als culebrots de TV3

#31 OFNI, EL CARXE, 04/12/2020 - 15:31

" La Nació Catalana no serà realment lliure fins que els seus habitants no es tirin pets només en català,amb les lòchiques diferencies dialectals,és clar."
Vicenç Pardal,Villagüevo,4/ 12/20.

#31.1 I tant, Waxington d'Amunt, 06/12/2020 - 09:57

Cal pendre nota de com ho fan els americans, en Giuliani s'els fot de dos en dos al ritme de Barres i Estelles.

#30 Pepe, Barcelona, 04/12/2020 - 15:30

Mare meva, en aquests moments de pandèmia, crisi, ERTE's,... malgastem el temps i els diners en aquestes coses.
S'ha de ser pringao.
Es pot fer més el ridícul?