Publicitat
Societat · 26 de Febrer de 2016. 20:30h.

L’Ajuntament diu que lluita contra els 'manters' després de retirar un dispositiu de la Guàrdia Urbana

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que les darreres setmanes "s’ha intervingut de manera més contundent"

L’Ajuntament diu que lluita contra els 'manters' després de retirar un dispositiu de la Guàrdia Urbana

Gala Pin

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que “en les últimes setmanes s’ha intervingut de manera més contundent” contra el ‘top manta’, malgrat que el passat diumenge es va ordenar a la Guàrdia Urbana retirar el fort dispositiu d’antiavalots que es va desplegar a la zona de les Rambles per impedir que un centenar de ‘manters’ s’instal·lés als voltants de la font de Canaletas, en el que es coneix popularment com ‘Mercat Rebel’.

Pin ha afirmat que, a més de la “presència preventiva” de la policia local, el consistori està “donant alternatives” als venedors ambulants, com ara “plans d’ocupació” perquè els venedors abandonin aquesta activitat il·legal. La regidora ha afegit que una de les solucions passaria per “facilitar-los un espai”, però ha reconegut que això és inviable perquè “la mercaderia és irregular”.

La regidora de Ciutat Vella també ha reclamat als Mossos d’Esquadra que “liderin la persecució” de la vena ambulant il·legal, mentre que el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana (Sapol) ha demanat “el cessament immediat” del comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i de l’actual cap del cos de la policia local, l’intendent major Evelio Vázquez.

També el grup de Ciutadans al consistori ha reclamat el cessament de Recasens pel “constant descrèdit” que, en la seva opinió, està patint la Guàrdia Urbana amb la seva gestió.

Una petició que ha estat rebutjada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha reafirmat la seva confiança en el comissionat de Seguretat i ha lloat la seva tasca “al capdavant d’un cos tan important i que presta un servei tan essencial a la ciutat”.

'Top manta' a la zona de les Rambles

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Dolors Font, Barcelona, 29/02/2016 - 15:30

Aquest ajuntament només es dedica a la "lluïta obrera". D'actuar amb contundència, res de res. Divendres el soterrani de plaça Catalunya era un festival de mantes per terra i el problema arribar al tren sense caure. Ara "ojos que no ven, ..."

#9 PepetCabrejat, Bcn, 27/02/2016 - 14:28

Ui sí, ara són més contundents, si n'enxampen un a part de fotre-li el sermó també li fan pam pam al culet.

#8 AlexB, Vic , 27/02/2016 - 14:03

Ha intervenido a los top manta?

O sea todos los de la Colau con bolsos de. marca y gafas Rayban de china gratis.

#7 Neferu, Barcelona, 27/02/2016 - 09:56

2) y otra bien distinta el ruedo pero, eso les pasa porque sus convicciones no son todo lo firmes que debieran ser, pues estas cuando son verdaderas, se defienden con todas sus consecuencias, algo que como estamos viendo ni son capaces de hacer, ni tampoco están dispuestos a hacerlo.

#6 Neferu, Barcelona, 27/02/2016 - 09:49

Si es que son un pozo inagotable de contradicciones.
Donde ayer decían que sí, que si las huelgas, que si los sueldos dignos, que si los derechos; hoy lo ven distinto, o por lo menos, no tan claro, y es que la perspectiva cambia mucho las ideas. Una cosa es la barrera y otra bien distinta