Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 22:26h.

L'Ajuntament d'Olesa va demanar ajuda a la Generalitat durant “tota la setmana”

El Govern va enviar una llista del SOC amb 18 persones, però només una va voler ser contractada

L'Ajuntament d'Olesa va demanar ajuda a la Generalitat durant “tota la setmana”

Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat (Baix Llobrgat) va alertar a la Generalitat durant la setmana passada que la situació era “crítica” a la residència de gent gran Santa Oliva, gestionada per la Fundació Privada Santa Oliva, una entitat sense afany de lucre, segons informa la web del consistori.

“La situació a la residència és crítica per manca de personal, amb part del personal de baixa. Preveient que la situació es podia complicar, tota la setmana passada l’Ajuntament va reclamar solucions a la Generalitat”, va explicar aquest dilluns l'Ajuntament al seu compte de Twitter i a través d'un comunicat.

L'alcalde del municipi, Miquel Riera, va avisar que la residència estava “al límit” i es requerien “de forma immediata mesures extraordinàries per part de la Generalitat” com prendre el control del centre proveir-ho de personal i material sanitari.

El consistori, governat en minoria pel partit municipalista Bloc Olesà -sorgit de l'entorn de EUiA-, va explicar que nou residents han mort per la malaltia i divuit han estat derivades a l'Hospital de Martorell per positiu de coronavirus. De les 88 persones que resten a la residència, “vuit presenten també simptomatologies compatible amb el coronavirus”.

Respecte el personal del centre, l'Ajuntament afirma que hi ha 23 cuidadors de baixa “per diferents motius”, una cuidadora ingressada i una altre en aïllament domiciliari. “Després de les reiterades demandes per part de l’Ajuntament i la gerència de la residència, la Generalitat va fer arribar un llistat del SOC amb 18 persones susceptibles d’incorporar-se a la plantilla. Només una persona ha accedit a ser contractada”, afegeix.

El govern local havia plantejat altres alternatives, com per exemple incorporar personal jubilat, estudiants de gerontologia o voluntariat per tasques de suport, però “de moment no són possibles, ja que manca un decret de la Generalitat que ho faci possible”, lamenta el consistori.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 gurguri, barcelona, 25/03/2020 - 12:29

Que esperaba el Ayuntamiento de Olesa, de un Govern cuya prioridad es la independencia y n o quiere la ayuda del Ejercito se preocupe por sus ciudadanos o el sufrimiento que hay en las Residencias con el personal y los ancianos ?

#4 Alejandro, Villadecans, 25/03/2020 - 07:57

Pues lo de siempre la generalitat exigiendo siempre al estado todo los recursos y cuando se les pide a ellos no hacen nada, y estos son los que quieren un pais para ellos solos

#3 Gandalf, Tierra Media, 25/03/2020 - 00:35

La culpa es de Madrit seguro

#2 Coque, El centro de Tabarnia, 24/03/2020 - 23:54

Vamos a ver señor alcalde. Ayuda en algo al "procés" solucionar los problemas de esta residencia??????
Verdad que no? Pues deje de dar por el c***.

#1 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/03/2020 - 22:39

La Generalitat está Game over. Que avisen al ejército. Por la pàgina del Ministerio de defensa. Qué debe estar pasando en Palau???

#1.1 Fierecita, Montgat, 24/03/2020 - 23:24

El el Palau no se, pero en la Casa de los Naranjos hay un tio a cuerpo de rey..

#1.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 25/03/2020 - 09:55

En Palau no pasa nada, como siempre. Están ahí solo para enriquecerse.