Publicitat
Societat · 1 de Març de 2022. 18:35h.

L'altra cara d'Ucraïna

Un català que vivia a Kíev explica "coses gens bones" del govern de Zelenski

L'altra cara d'Ucraïna

Roger Carles, economista i professor d'anglès i de castellà, ha tornat d'Ucraïna amb la seva dona embarassada i en declaracions a El Món a RAC1 ha explicat que "ha viscut coses gens bones" del govern de Volodimir Zelenski. A més, ha lamentat que "no es coneixen massa a occident" i, en aquest sentit, ha destacat que els russòfils de Donetsk i Lugansk han patit atacs durant sis anys.

Carles, que residia a Kíev, ha posat l'exemple de la seva sogra, que és infermera, i, segons ha explicat, "ha patit el desmantellament sistemàtic del sistema públic sanitari". "Durant la pandèmia hi havia metges que marxaven per les condicions, per la no ajuda econòmica..."

També ha relatat que ell treballava en una escola "en negre" i quan va arribar la pandèmia "no em van deixar treballar de cap manera" perquè molts nois i noies no volien fer classes en línia i "a mi no em va arribar cap ajuda". "El 50 o el 60% de l'economia ucraïnesa és en negre", ha subratllat.

El professor ha lamentat que Zelenski hagi legalitzat el joc d'atzar malgrat que "hi ha un problema de ludopatia greu a Ucraïna". D'altra banda, ha denunciat que "tot això fa que jo des d'Ucraïna qüestioni més aquest model de democràcia liberal perquè comences a veure coses que t'afecten".

Roger Carles ha assenyalat que "Putin té molt clar que l'enemic número u és l'establishment americà, l'atlanticisme"; perquè quan col·lapsa la Unió Soviètica "va ser una humiliació per molts russos". "No em posiciono a favor de Putin, no conec totalment la realitat russa, però crec que hem de ser autocrítics amb occident", ha exposat.

L'economista ha dit que "Ucraïna és molt complicat" perquè "és com una mena de degradat" i, en aquest sentit, ha remarcat que a "Donetsk i Lugansk se sent només rus i la població és molt més russòfila".

Finalment, ha criticat que "la doble vara de mesurar" d'occident amb Rússia perquè "hi ha gent russòfila a Donetsk i Lugansk que ha patit durant sis anys atacs constants de l'exèrcit ucraïnès". "Hi ha ciutats que estan completament destruïdes", ha exposat.

 

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Dinamarxarem, Clot, 03/03/2022 - 10:28

Profesor de economía cobrando en negro. Pues que diga lo que quiera....

#18.1 pepe, andorra, 03/03/2022 - 13:30

mira tu, a mi me pasa lo mismo con la prensa de las armas de destruccion masiva, q no me trago nada a estas alturas y me parece q me miente menos el ruso q el yanki, total. Aunque al menos, el ruso no me quiere hipotecar y tenerme bajo su bota economica como hace USA con sus fondos de inversion, vanguard y blackrock. Yo si le creo.

#17 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 02/03/2022 - 12:06

Soros y la agenda 2030 tienen mucho que ver.

#16 Capit@n España, Ucrania estado títere de EEUU, 02/03/2022 - 11:02

Cualquiera medianamente informado sabe que desde antes del 2014 los hilos de la CIA se mueven en Ucrania para utilizarla como ariete contra Rusia. Primero derrocando el gobierno con el Euromaidan, reclutando mercenarios ultraderechistas para reprimir el Donbass, impidiendo el desarrollo del Nord stream 2 para que Rusia no vendiera su gas.....

#15 Onofre de Dip, Barcelona , 02/03/2022 - 09:55

Este es un conflicto lleno de sinuosidades y matices. Y los grandes medios de comunicación lo están presentando constantemente en blanco y negro. Ante todo, es una guerra civil. Y esto es algo que nunca deberíamos perder de vista.

#14 Conxita de Riudecols , Riudecols, 02/03/2022 - 08:03

Un dels problemes endèmics d'Ucraïna és la gran corrupció, i això és de domini públic. Si volen entrar a la UE hauràn de fer molts deures.

#14.1 pepe, andorra, 02/03/2022 - 14:53

En cuestiones de corrupcion y de venderse a grandes empresas e intereses extranjeros, no creo q tengan nada q aprender, tan corruptos son unos como otros, pq la corrupcion es lo q mejor define a la UE.

#14.2 Frank, Madrid, 02/03/2022 - 15:59

Cierto, pero donde hay más corrupción es en la rusia de Putin con sus amigos oligarcas, que ahora se van a pasar a las criptomonedas para evitar las sanciones europeas y mundiales.

#14.3 pepe, Andorra, 03/03/2022 - 10:23

pues no estoy de acuerdo, donde mas corrupción hay es en la UE, q también tiene sus millonarios a la sombra del poder y sus regulaciones. Deja de creerte la propaganda q ablanda el cerebro e inhibe tu espíritu critico. Aquí no hay buenos y malos, es todo una cuestión de intereses, nada mas. De intereses de Estados Unidos sobre todo.