Publicitat
Societat · 7 de Febrer de 2022. 22:40h.

Lambán es reuneix abans amb SCC que amb Aragonès

Després de plantar al president de la Generalitat el passat 28 de gener

Lambán es reuneix abans amb SCC que amb Aragonès

El president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, s'ha reunit aquest dilluns amb el president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, a Edifici Pignatelli de Saragossa. Fernando Sánchez Costa ha demanat una candidatura pels Jocs Olimpic d'Hivern 2030 "sense subordinació, ni prepotència per part de cap de les comunitats autònomes".

El president de Societat Civil Catalana creu que els Jocs han de ser "en peu d'igualtat", ja que considera que és hora "de la cooperació, del treball conjunt, perquè la ciutadania s'ho mereix i les terres dels Pirineus requereixen un esforç conjunt, honest, sincer i valent per una candidatura que ens projecti al món".

La trobada ha arribat després que Lambán decidís no reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el divendres 28 de gener, a Balaguer (Lleida), tal com estava previst. El govern aragonès va al·legar "qüestions formals i de contingut".

"No obstant, en existir encara importants diferències, es considera que és millor ajornar-la de cara a no fer cap pas enrere en un projecte que beneficiarà tot el territori del Pirineu", va comunicar l'Executiu aragonès.

Aquella mateixa setmana el Govern va assegurar que Catalunya només ofereix a Aragó "col·laborar" pels Jocs Olímpics d'Hivern. "La nostra candidatura està oberta a col·laboracions amb altres territoris que puguin desenvolupar aquelles disciplines que no es puguin desenvolupar a casa nostra", va manifestar la portaveu, Patrícia Plaja.

Sánchez Costa ha mantingut aquest dilluns una reunió, acompanyat pel vicepresident de SCC, Álex Ramos, i la catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, María Ángeles Pérez Samper, amb el president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, i el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Felipe Faci, per presentar-los un projecte digital de difusió de la història compartida per les dues regions.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 AnnaMollet, Mollet, 08/02/2022 - 12:56

A la mayoría de catalanes nadie nos representa; cuando hablan con Catalunya, hablan con los Separatistas; y nunca con los Catalanes No Separatistas, que somos mayoría en Catalunya.

Nos prohíben hablar hasta nuestra propia lengua materna, el castellano.

¿Es esto democracia? ¿Es esto Justicia? Catalunya es una PERVERSIÓN POLÍTICA ÚNICA EN EL

#5 Ramonet, Tarragona, 08/02/2022 - 09:44

I això què té d'estrany. Els nacionalistes espanyols sempre s'ajunten abans que res, per sobre de tot i de ningú.

#5.2 pepe, Andorra, 08/02/2022 - 14:14

sueñan los algoritmos con ovejas electricas? No, parece q los algoritmos separatistas, solo sueñan con españoles.....

#4 Jose, BCN, 08/02/2022 - 07:54

Javier Lamban no te dejes enredar por esta gente te vas a meter en un mercado Persa saldrás escocido y con una enorme factura
Antes de empezar nada de Javier Lamban = Xavier Llambanx
Y Aragón no Regne d´Aragony
Nada de Jota Aragonesa Joty Occitany
Y a la Pilarica se pinta de betun tipo Moreneta

#4.1 pepe, andorra, 08/02/2022 - 08:35

si decidiera llamar a la región, reino de Aragón, recibiría dos llamadas, una de can fanga y otra de su otro señor natural. Aunque seria una justicia histórica. Es Reino de Aragón por mucho q alguien haya decidido otro nombre pq si.

#3 pepe, Andorra, 08/02/2022 - 07:08

y ya de paso, q le pregunte pq la sanidad aragonesa es tan penosa, pq llevan 30 años para conectar las autopistas aragonesas y navarras o pq aun no ha dicho nada, teniendo en cuenta q la lonja de la ternera esta en Huesca y q mandar al consejero, da pena.

#2 pepe, andorra, 08/02/2022 - 07:06

normal, SCC es un rollo impulsado por el régimen a través de las fundaciones de los partidos políticos, q les explique como lleva el rollito en los pueblos q van por la clamor de Almacellas, q mientras en Benabarre o Algayon hay q enseñar la lengua regional del vecino, en el otro lado, se demonización la lengua franca de todos los españoles..