Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2012. 12:32h.

L'amic americà insta a "continuar fent soroll" pel referèndum

"Els catalans no tenen un exèrcit darrere. Només tenen el poder del seu vot"

L'amic americà insta a "continuar fent soroll" pel referèndum

Sharif, en un moment del vídeo

Sharif, el ciutadà novaiorquès que fa campanya per la independència via Twitter, ha penjat un segon vídeo a la xarxa social on manifesta que "com més coses descobreixo, més me n'adono que es tracta d'això: els catalans no tenen un exèrcit darrere. Només tenen el poder del seu vot. I per això, em sembla, volen fer un referèndum d'independència. Una oportunitat de votar".

En aquest sentit, expressa que "hem de continuar fent soroll. Fem-ho córrer. Aquesta setmana heu fet una feinada i us demanaria de continuar fent-ho. Especialment si la gent del vostre voltant no en sap res". "Si entre tots fem prou soroll -afegeix-, els catalans tindran una oportunitat de votar".

Sharif, monologuista de professió, fa referència a les recents eleccions nord-americanes i diu que "ara imagina: fas cua tot el dia, 7 hores, no vas a treballar, t'han de vigilar els nens. Fas cua i tries un líder. I aleshores un altre govern diu: no, aquest que has triat no. I l'arresten, o l'envien a l'exili, o el torturen. O potser l'afusellen".

"Bé això que imagines -manifesta- és el que li va passar al president català Lluís Companys. Durant la II Guerra Mundial els nazis el van detenir i entregar a Franco i el dictador espanyol el va executar. Després d'això els següents dos presidents van amagar-se".

Finalment, apunta que "quan la democràcia va tornar a Espanya i els catalans van recuperar el seu Parlament, van escollir Jordi Pujol de president. Ell, durant els anys seixanta, també va ser torturat per la policia espanyola. De fet, tots els presidents catalans des de la II Guerra Mundial fins el 2003 han estat a l'exili, torturats o assassinats".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#26 artur, mas-turbador, 16/11/2012 - 00:37

repito:
le podéis presentar al negro de Banyoles

#26.1 Guillem, Barçalona, 16/11/2012 - 09:41

ja esta enterrat, se l'hi va donar santa sepultura

aviam si preneu exemple i feu quelcom als els afusellats per el holocaust franquista que estan tirats per les cunetes i que els negueu santa sepultura

#26.2 artur, mas-turbador, 16/11/2012 - 10:22

...disecado?, ......................estaba disecado?

#26.3 papelas para todos, barna, 16/11/2012 - 12:12

No hay mejor sepultura que cremarlos dentro de las iglesias,todos juntos,niños,mujeres y ancianos.
Las fosas comunes es cosa de fachas,y hay que dobler el espinazo.

#24 Cansat, Barcelona, 15/11/2012 - 22:09

Podem informar o desinformar.. Dir tota la veritat o solament una part.. Ser objectiu o petulant..

#23 aburrido, sagunto, 15/11/2012 - 20:16

Muy emocionante, tan solo un descendiente de esclavos africanos puede entender la magnitud del dolor y opresión sufrida por los antepasados de un botiguer o un comercial del sector porcino de Vic, por poner un ejemplo. President Mas Premio Nobel de la Paz

#22 Pere, Lleida, 15/11/2012 - 19:20

Jo conec un negre d'Alcarràs -excel·lent collidor de fruita- que per un sou digne també faria campanya per la independència. Potser el podrien contractar al Departament de Governació. És només una idea. El podríem anomenar "L'amic nigerià".

#21 Gongylus, Girona, 15/11/2012 - 18:12

Cal fer entendre al món qui són els espanyols. Ells ens acusen als catalans de feixistes o nazis, però em sembla que no s'han mirat al mirall.