Publicitat
Societat · 10 de Juliol de 2022. 12:08h.

L'amic de Borràs traficava amb euros falsos

Va ser condemnat a cinc anys de presó per falsificació de mondeda i tràfic d'estupefaents

L'amic de Borràs traficava amb euros falsos

L'amic de Laura Borràs, Isaías Herrero, a qui suposadament va adjudicar contractes a dit quan ella era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes; traficava amb bitllets falsificats, amb drogues de disseny i cultiu de marihuana. Per aquests fets, va ser condemnat a cinc anys de presó per falsificació de moneda, tràfic d'estupefaents i defraudació de fluid elèctric.

De fet, segons informa La Vanguardia, l'error d'una funcionària de Correus va originar per casualitat la causa judicial contra la presidenta del Parlament, que està a un pas de judici per delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental pel suposat fraccionament de contractes i adjudicació arbitrària a coneguts seus quan va estar al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Els fets van passar el novembre del 2017 quan una dona va anar a una oficina de Correus a Castellbell i el Vilar i, entre la correspondència, s'hi va trobar un sobre procedent d'Holanda. A l'interior hi havia vint bitllets de 50 euros falsos. Després d'acudir als Mossos, els investigadors van descobrir que el sobre que contenia els diners falsos s'havia d'haver col·locat a la bústia que quedava just al costat, una que dues vegades al mes solia rebre correspondència procedent d'Utrecht, i que estava a nom d'Isaías Herrero.

Herrero adquiria bitllets falsificats i buscava la manera d'encolomar-los a petits comerços. A més, els Mossos també van interceptar una carcassa d'un CD a l'interior de la qual s'hi amagaven 100 pastilles de disseny. Amb les sospites del tràfic de drogues i de moneda falsa, els Mossos van intervenir el telèfon d'Herrero i durant la primera conversa el van sorprendre parlant amb un amic dels "trapis" que feia amb Borràs per facturar les feines a la ILC.

Això va alertar els investigadors, que van estirar el fil i van trobar correus electrònics que suposadament demostraven que entre el 2013 i el 2017 Borràs i Herrero es van aliar per fraccionar els contractes i no superar mai el llindar dels 18.000 euros. 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Julián, Badalona, 11/07/2022 - 11:32

Todos hemos tenido algún amigo chungo, que sabes de sobras que no es trigo limpio, pero lo quieres igual. Je suis Laura

#11 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 11/07/2022 - 09:38

Pero ésta erre que erre (como Paco M. Soria) La diferencia es que el segundo tenía gracia y ella no. Habla de las "cloacas del Estado" (recuerda que eres funcinaría de él, por dos veces) La investigación la hacen los Mossos (claro, ahora dirás que eran "constitucionalistas") Te hubira gustado que la investigación la hubiera llevado el A. Dona

#9 Alien, Saturn, 10/07/2022 - 14:39

Quina fauna! És al.lucinant.

#8 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 10/07/2022 - 14:35

Ho veieu?? Tot això és per culpa del servei de Correus de l'Estat Espanyol!!
Quan siguem independents tindrem el nostre propi servei de Correus i ja no passaran aquestes coses!! La nostra bona gent podrà fer els seus trapis tranquil.lament sense que ningú els molesti!!

Quanta dignitat!!

#7 José, FOLGUEROLES, 10/07/2022 - 14:28

Este amigo de la Borras, además de traficar, "traficaba" en euros falsos.