Publicitat
Societat · 18 d'Abril de 2013. 20:48h.

L'Amical de Mauthausen demana la dimissió de Cospedal

La conviden a anar a "un camp de concentració" perquè "aprendrà el que va representar el nazisme"

L'Amical de Mauthausen demana la dimissió de Cospedal

María Dolores de Cospedal, en una foto d'arxiu

L'Amical de Mauthausen ha lamentat les declaracions de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, la qual va considerar que els escarnis de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) són "nazisme pur". És per això que han demanat la seva dimissió.

En una carta oberta enviada als mitjans i escrita pel secretari de Relacions Internacionals d'Amical, Enric Garriga, lamenten les declaracions de De Cospedal i la conviden a visitar "un camp de concentració".

Al seu escrit, titulat "Carta d'un nét de deportat a Maria Dolores de Cospedal", Garriga assegura que "des de l’Amical Mauthausen i altres camps, volem expressar el nostre malestar i indignació per les paraules de la senyora Maria Dolores de Cospedal, que considerem una banalització de l’horror nazi i un menyspreu cap als milions de víctimes dels camps de concentració i extermini del III Reich i tots els seus familiars".

"Demanem  una rectificació immediata a la secretaria del general del PP i presidenta de Castella-La Manxa, sense excuses, atès que les seves paraules són tan greus que en molts països són considerades un delicte i perseguides per la justícia", ha afegit.

"Demanem una rectificació immediata a la secretària del general del PP i presidenta de Castella-La Manxa, sense excuses, atès que les seves paraules són tan greus que en molts països són considerades un delicte i perseguides per la justícia", assegura.

Garriga diu que les declaracions de De Cospedal "només es poden entendre per ignorància o per mala fe". "Si és per ignorància, i resulta que la secretària general del partit que governa Espanya no té ni idea del que va significar el règim nazi, des de l’Amical estarem encantats de convidar-la a que ens acompanyi a una de les visites que periòdicament realitzem amb diversos grups d’estudiants als camps de concentració de Mauthausen o Buchendwald" ja que "així aprendrà el que va representar el nazisme".

Si són producte de la mala fe, diu, "demanaríem que dimitís immediatament dels seus càrrecs, perquè entenem que en una societat democràtica i en un suposat estat de dret, no és acceptable que un càrrec polític i públic de la seva rellevància es dediqui a banalitzar el nazisme, només per atacar un grup de persones".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 qq, aa, 20/04/2013 - 23:34

stic fart d'introduïr google.com

#11 amics per sempre, uns sí però els altres no, 19/04/2013 - 18:20

i l'Amical dels camps de Sabra i Shatila quan la pensen fer?

#7 És la subvención, estúpidos!, 19/04/2013 - 10:28

¿Estos Amicals nos podrían explicar a que se dedicaban las juventudes hitlerianas antes de la guerra (y no digamos después)? ¿No encuentran similitudes con perseguir a gente sólo por su opción política (ya que sólo persiguen al PP)?

#7.1 Terraxa, Terrassa, 19/04/2013 - 14:28

home, jo en perseguiria més, per exemple tots els que s'han polit la pasta en AVE's i aeroports, però actualment, qui està ROBANT al ciutadà per donar-ho als bancs, és el PP.
Reconec que no sé què hauria fet un altre govern, però en tot cas, qui mana ara i ho ha fet és el PP

#6 Cesc, BCN, 19/04/2013 - 10:12

Jo no li desitjo cap mal a ningú, i tampoc a la Cospedal, però aniria be que amb una màquina del temps se l'ha pogues trasladar al any 1945 d'hosta al camp de Manthaussen i a veure si desprès segueix opinan't el mateix.

#6.1 Maria, Barcelona, 19/04/2013 - 20:25

No cal remuntar-se a fa un segle, Cesc, podeu anar la Cospedal i tu en qualsevol moment, aquesta tarda mateix, per exemple, a Gaza, a contemplar en directe el camp de concentració més gran del planeta.

#4 Gerard, Barna, 18/04/2013 - 23:35

No té altre remei que demanar disculpes (de les de veritat, no d'aquelles del PP) o dimitir ipso facto.