Publicitat
Societat · 10 de Gener de 2013. 22:31h.

L'ampliació de Sant Pau va costar quasi 40 milions més dels previstos

La Sindicatura detecta manca de "transparència" en l'adjudicació de l'ampliació de l'hospital

L'ampliació de Sant Pau va costar quasi 40 milions més dels previstos

Imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

La Sindicatura de Comptes ha denunciat al seu informe sobre els comptes de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de l'exercici del 2009 manca de transparència i publicitat en l'adjudicació d'obres del nou hospital, i un augment de 38,5 milions d'euros del cost total en concepte de despeses addicionals i revisió de preus per la prolongació dels treballs.

Les obres d'aquest nou hospital, que van començar el gener del 2001 i van concloure el 2010 -un termini molt superior al previst inicialment-, han constat de quatre fases de construcció. La Sindicatura constata que els adjudicataris de les obres havien facturat 217 milions d'euros per a la construcció de les quatre fases, el 31 de desembre de 2010.

D'aquesta quantitat, 178,5 milions corresponen al volum total contractat, i 38,5 són en concepte de "liquidació de treballs addicionals, despeses per revisió de preus, liquidació d'interessos i d'altres despeses generals i indemnitzacions", derivats, principalment, de l'allargament en l'execució de les obres.

En la primera fase de les obres, l'increment en el cost inicial de la construcció ha estat del 31,8%; en la segona del 23,2%, i en l'última de les fases, la quarta, la desviació ha estat del 43,7%, d'acord amb l'anàlisi de la Sindicatura. Les dues adjudicatàries són la UTE Sant Pau, integrada per OHL, Emte i Guinovart, i una altra UTE, DA, formada per Dragados i Axima.

La Sindicatura indica que la direcció del centre "va adjudicar directament les obres de construcció al mateix equip guanyador del concurs d'idees i redactor del projecte executiu, quan aquesta adjudicació no estava prevista en la licitació original". S'afegeix que les obres es van haver licitar per separat.

Segons aquest organisme, la fiscalització del conjunt de les despeses finançades en el marc del convingut amb la Generalitat acreditades per la fundació de l'hospital l'any 2009 posa de manifest, a més, que "no s'han respectat en tots els casos els principis de publicitat i transparència" exigits per la normativa de contractació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pepe, andorra, 11/01/2013 - 11:48

¿Y pq no es un delito q se te desvié el presupuesto en mas de 6500 millones de pesetas? Pq una cosa es q tengas un despiste, q le puede pasar a cualquiera, y calcules mal una cosa y otra muy distinta es esto. Ahora entiendo pq el hospital de Valle Hebron estuvo tantos años en obras.

#2 Victor, BCN, 11/01/2013 - 09:16

21,56 % 5 % de comissions ?

#1 artur, mas-turbador, 11/01/2013 - 00:16

todos los nens han estado viendo al Barça. Dentro de poco vendrán a opinar y puntuar

a no, perdón, ¡estas son noticias sin importancia!