Publicitat
Societat · 13 de Febrer de 2015. 08:18h.

L'ANC admet "decepció"

També “desconcert” pels enfrontaments entre Mas i Junqueras

L'ANC admet "decepció"

Mas, amb membres de l'ANC a Palau per l'Onze de Setembre

L’ANC, en un comunicat, considera que “les setmanes posteriors al 9 de novembre, que van culminar en l’acord polític Mas-Junqueras, han conduït el país a un nou escenari que  ha originat desconcert, o bé directament decepció entre la societat catalana en general i, particularment, entre els associats, simpatitzants i col·laboradors de l’Assemblea”.

En aquest sentit, des del Comitè Permanent de l’ANC vol manifestar que “en les setmanes posteriors al 9N i desprès dels discursos del President de la Generalitat i del d’ERC, vam centrar tots els nostres esforços en aconseguir la unitat d’acció dins de la Taula de Forces Polítiques i Socials. L’objectiu era aconseguir un full de ruta de mínims que fos acceptat per les 7 forces polítiques que integraven la taula”.

“La situació en el mes de desembre era crítica. Des de l’ANC ens vam trobar davant d’una forta disjuntiva: o aconseguíem que els principals partits arribessin a algun tipus d’acord que frenés la caiguda del procés o, si aquest acord no es produïa, les eleccions es farien al 2016. Si l’acord no ha estat el millor que podria haver estat per al procés, el no acord hauria significat un trencament absolut de la unitat que hagués afectat de ple al propi moviment independentista. Tots els acords requereixen concessions de les parts. I aquesta és l’essència del consens democràtic”, indiquen.

També expliquen que “des de l’endemà mateix de l’acord Mas-Junqueras, s’està treballant en garantir que les eleccions del 27S siguin un autèntic plebiscit per la independència. Això es basa en dues premisses: Primer, que la societat civil, amb l’ANC al capdavant, afermi el lideratge en el procés. Segon, recuperar la unitat d’acció entre els principals actors del procés, la societat civil i les forces polítiques independentistes”.

Igualment aposten per “convertir les eleccions municipals en la primera volta de les eleccions per la independència”, així com “donar una nova orientació a la Taula de Forces Polítiques i Socials perquè tingui com a objectiu principal redactar el Full de Ruta cap a la independència”. També “obrir un procés intern a tota l’organització, des d’ara i fins a la propera Assemblea General Ordinària (AGO), a través de l’explicació i l’aplicació del Pla d’Actuació i del proper debat sobre el nou Full de Ruta de l’ANC i la ponència política, documents aquests dos, que caldrà aprovar en la propera AGO”. 

“Tenim un objectiu clar i una nova data que ha de ser una fita definitiva. De la nostra unitat i de la nostra feina dependrà que les eleccions del 27S esdevinguin la victòria inqüestionable de l’independentisme”, conclou l’ANC.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#41 Les coses mal fetes, Girona, 15/02/2015 - 22:02

El procés aquest ha estat malgirbat des del començament, s'ha muntat tot a l'estil typical spanish: banderetes fetes a la xina, multituts amb mainada i avis omplint els carrers, cassolades. Res que tingui a veure amb el taranna nostrat. Normal que foti un pet com un aglà.

#40 Pa amb tomàquet i pernil ibèric , ll*ll drap amaga xoriços , 14/02/2015 - 19:02

El procés s'enfonsa, deixeu ja de molestar. Que no us adoneu que sou el veí torracollons?

#39 BEJOTA, BCN, 14/02/2015 - 13:39

El vicepresidente de Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha afirmado hoy que él dice "lo que muchos empresarios catalanes no se atreven a decir", que si Cataluña se independiza algún día de España como mínimo verá reducido su PIB en un 11 %, habrá muchas deslocalizaciones .

#38 ALVAR TriBorn CATatonic, Bcn Españolaza, 14/02/2015 - 11:58

Esto parece el Dia de la Marmota.
No se cansan de hacer el penas.
Pesados...

#37 Guille, Bcn, 14/02/2015 - 09:15

Que grima la peña que aparece en la foto!!