Publicitat
Societat · 6 de Desembre de 2018. 10:00h.

L'ANC de Tabàrnia diu que la Xina dóna més suport al castellà que Catalunya

Consideren que l'independentisme ha volgut "anul·lar-lo"

L'ANC de Tabàrnia diu que la Xina dóna més suport al castellà que Catalunya

L'Assemblea Nacional de Tabàrnia (ANT) ha anunciat que organitzarà referèndums per "plantejar amb serietat alguns dels problemes que han fracturat la convivència de la nostra societat i començar a definir un rumb propi deixant d'anar a remolc de l'independentisme".

El primer d'aquests referèndums, que es faran a través del seu web, tracta sobre la llengua castellana. Tabàrnia qüestiona la immersió i denuncia que "una constant de l'independentisme ha estat pretendre anul·lar, en el possible, l'ús d'aquest idioma a Catalunya". "No obstant això, països con la Xina aposten per l'estudi del castellà com la segona llengua", afegeix.

L'ANT remarca que "la Constitució espanyola com el mateix Estatut defineixen amb claredat la cooficialitat" i critica "la voluntat de mantenir com a única llengua vehicular a l'català i relegar el castellà".

Tabàrnia proposa "eduquem en les llengües que creiem que serviran millor als nostres fills en la realitat d'un món global de manera que els facilitin el seu desenvolupament i possibilitats". En aquest sentit, diu que "nombrosos estudis reforcen els avantatges del bilingüisme i de l'ús de la llengua materna".

Finalment, destaca que, "segons PISA, els resultats i la capacitat d'aprenentatge dels nostres joves a Catalunya demostren que el seu coneixement de l'espanyol és similar al d'altres comunitats". "Si amb només unes poques hores a la setmana aprenen un ús normal d'una llengua, per a què la immersió lingüística?", es pregunta.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Vlac, Barcelona, 07/12/2018 - 08:08

Como dijo el gran Paco Caja: " Dicen que el español se aprende en la calle. Que nos digan en que calle para llevar a nuestros hijos " .

#3 Neferu, Barcelona, 06/12/2018 - 21:30

Pues sí, es totalmente cierto.

#2 Anna, Barcelona, 06/12/2018 - 15:35

Em sento avergonyida i em fa fàstic i repulsió el patètic Puigdemont i tots els seguidors de Junts pel 3% i els Pujolone i les seves minyones de la cup

#1 Anna, Barcelona, 06/12/2018 - 14:33

Aneu a la via a fer lo millor q sabeu fer.