Publicitat
Societat · 23 de Novembre de 2013. 13:07h.

L'ANC demana la consulta abans de sis mesos

Fa pública la seva pregunta: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?"

L'ANC demana la consulta abans de sis mesos

Imatge de l'assemblea

L'Assemblea Nacional Catalana ha fet públic quina pregunta proposa per a la consulta. És aquesta: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?". La presidenta, Carme Forcadell, ha llegit a les 12 d'aquest migdia l'anomenada "Declaració de novembre", redactada pel secretariat de l'Assemblea, que reafirma que la pregunta ha de ser clara i directa.

Com ja van decidir en l'assemblea del mes de març a Girona, aquest dissabte, a Seva, l'ANC insisteix que la data hauria de ser, preferentment, abans del 31 de maig del 2014 i afegeixen que la consulta s'hauria de fer seguint la legislació catalana. L'Assemblea Nacional també adverteix que la petició al Congrés no pot servir d'excusa, diuen, per demorar el procés.


"La celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya durant l’any 2014 és irrenunciable", afirmen, a més d'afegir en aquest sentit que "la consulta ha de tenir lloc al més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig de 2014, i s’ha de convocar en el moment que es concreti el marc legal aplicable".

"La petició del Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats de poder organitzar la consulta no pot servir d’excusa per demorar-la. El Parlament ha de fixar una data límit per rebre’n resposta. Passada aquesta data cal aplicar la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament el 23 de gener d’enguany i convocar la consulta d’acord amb la legislació catalana".

"La consulta ha de tenir una sola pregunta, directa i clara, que s’ha de poder respondre de forma afirmativa o negativa, i ha de preguntar explícitament sobre la independència de Catalunya. Qualsevol altra possibilitat seria un frau, ja que el resultat no seria determinant i podria no ser reconegut per la comunitat internacional". En aquest sentit, l'ANC proposa la següent pregunta: “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”

"Per encarar l'actual etapa amb garanties d'èxit és imprescindible la màxima unitat d'acció entre les institucions catalanes, la societat civil i els partits polítics. Les forces polítiques catalanes han d’actuar amb el màxim sentit de la responsabilitat i amb unitat, perquè així ho reclama una gran majoria de la ciutadania, i posant els interessos col·lectius per davant dels interessos de partit".

"La unitat d’acció política ha de fer-se visible amb acords parlamentaris amplis i permanents i, quan calgui, amb la formació d’un govern de concentració nacional. La unitat serà la millor eina davant dels intents permanents dels aparells de l’Estat espanyol de torpedinar el procés i per defensar les institucions en cas de dissolució o intervenció de la Generalitat".

"Les eleccions europees del 25 de maig de 2014 seran un repte i una oportunitat per a Catalunya. Caldrà mobilitzar-se per assolir una participació tan alta com sigui possible, perquè la nostra determinació nacional serà observada i valorada pels països europeus en funció dels vots obtinguts per les candidatures favorables a la consulta i a la independència".

"L’Assemblea Nacional Catalana crida, doncs, a treballar des d’ara per fer possible una candidatura d’ampli espectre sociopolític, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars."

"L’Assemblea Nacional Catalana seguirà amb atenció l’evolució de la situació i, si cal, convocarà noves mobilitzacions per garantir el dret democràtic de la ciutadania a ser consultada de forma clara sobre el futur de Catalunya i per defensar les nostres institucions nacionals", conclou la declaració.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, BCN, 26/11/2013 - 13:20

ANC:QUELCOM NO SURT...TROBO MOLTES PRESSES,OI ?

#33 carles, freedom for st gervasi, 25/11/2013 - 09:37

Sant Gervasi manifestarà el proper 31 de desembre a les 23:59 el seu agraïment els anys viscuts amb el barri amic de Sarrià, però declararà la fi de la seva vinculació territorial i la constitució d'un nou estat dins de la UE.

#32 I la Gigafoto??, Pristina (Kosovo), 24/11/2013 - 13:06

"La Gigafoto de la Via Catalana va tard perquè porta molta feina, diu l'ANC L'equip audiovisual de l'Assemblea demana paciència"..No son capaces de hacer una FOTO en 4 meses... Pero quieren crear una país nuevo con más de la mitad de la población en contra y ningún apoyo internacional en 6 meses...

#31 Francia Separada, Paris, 24/11/2013 - 12:47

Alguién se puede imaginar qué pasaría en un país como Francia, de 66 millones de hab., que 33 mill. quisieran independizarse y odiaran a los otros 33?. Esto es lo que pasaría en una CAT indepe. Al menos la mitat de la población querría separarse de idepes y unirse a ESP. Eso llevaría a GUERRA CIVIL

#30 nomada, barcelona, 24/11/2013 - 11:38

no, lo que quieren decir es que quieren la subvencion antes de seis dias. jajjajjajajjaj