Publicitat
Societat · 26 d'Octubre de 2020. 11:58h.

L'ANC descarta convertir-se en partit

Només 8.800 persones van votar en les eleccions al secretariat nacional

L'ANC descarta convertir-se en partit

L'Assemblea Nacional Catalana (ACN) ha descartat la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer després d'aprovar una proposta de resolució presentada per la comissió d'estratègia i discurs que esbossa quin paper haurà de jugar l'entitat en els comicis.

La decisió de no presentar-se a les eleccions es produeix mesos després que la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, guanyés les darreres les eleccions al secretariat nacional amb poc més de 6.000 vots. Només 8.876 membres de ple dret van exercir el seu dret de vot, un 19,73% del cens total.

L'entitat, d'altra banda, ha acordat publicar durant la campanya una comparativa dels programes que presentin els partits independentistes i constituir un grup de treball "per analitzar i fiscalitzar els seus posicionaments". En aquest període previ als comicis, a més, l'ANC "no participarà en més taules de cerca de la unitat estratègica amb els partits".

L'entitat també ha acordat que després de les eleccions "pressionarà i es mobilitzarà" perquè l'elecció del nou president no sigui el resultat "de pactes parcials, sinó que contempli la màxima concentració de forces, per afrontar amb màxima unitat i responsabilitat compartida el repte d'encarar la ruptura democràtica i fer efectiva la independència, com més aviat millor".

Finalment, l'ANC s'ha proposat fer-ne un control sostingut en el temps a través de l'elaboració d'un informe trimestral de l'acció tant del govern com del Parlament per constatar si hi ha un "avanç o possibles dilacions i retrocessos" en el procés de construcció de la República.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Lisenda Paluchi, Barcelona, 28/10/2020 - 07:27

Pa qué, pa cagal.la?

#13 no soy nadie, barcelona, 27/10/2020 - 09:33

No son listos ni nada, se acabaría el papel de Pepito Grillo subvencionado y con riesgo cero. Menudos vividores: catalanes (que triste llegar a esta conclusión habiendo nacido aquí)

#12 BJMR, Bilbao, 26/10/2020 - 18:52

Se les verían rápidamente las costuras y se les acabaría el chollo. Vale más seguir aparentando que representas al Pueblo Catalán, aunque en realidad no representas ni a una calle de las menos importantes de Barcelona.
¡Menudos hipócritas!

#11 Alejandro, Villadecans, 26/10/2020 - 18:29

No son tontos saben que no conseguirían ni un escaño, y perderían el poder que tienen de hacer creer que son la voz de Cataluña

#11.1 Sergi Sergio, Barcelona, 26/10/2020 - 18:54

Ya me diras, con 8.800 votos no es que no tengan ni para un escaño, es que se destaparia todo la farsa de la ANC.

#10 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 26/10/2020 - 18:17

En democracias europeas sin los traumas de la española, siempre temiendo no ser lo bastante democrática, una organización cómo esta, con un claro sesgo neofascista, habría sido ilegalizada