Societat · 27 d'Agost de 2018. 10:24h.

L'ANC es planteja una vaga general per l'aniversari del referèndum

Elisenda Paluzie afirma que "estem valorant fer una aturada de país"

L'ANC es planteja una vaga general per l'aniversari del referèndum

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat en una entrevista a El món a Rac-1 que l'entitat sobiranista es planteja una vaga general per commemorar l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

Paluzie ha dit que "des de l'ANC oferirem un web on es puguin indicar totes les accions que es faran i també estem valorant fer una aturada de país, potser d'unes hores, però és molt embrionari perquè cal parlar-ho amb els sindicats. No és una cosa de l'ANC només".

La líder de l'entitat sobiranista ha dit que l'aniversari "serà molt variat arreu del territori" perquè "va ser un referèndum col·lectiu i divers, i, per tant, a cada col·legi serà la col·lectivitat que va defensar-lo qui decideixi la manera com el commemora".

També ha assegurat que "amb el que va fer l'Estat espanyol l'1-O els arguments favorables a la independència de Catalunya han augmentat. Ara s'entén millor, a l'opinió pública arreu del món, que els catalans es vulguin independitzar".

Finalment, Elisenda Paluzie ha manifestat que "l'Estat espanyol no negociarà res fins que no es vegi perdut. Això ho hem de preveure de cara a una altra ocasió". "La idea concreta, com va ser el referèndum, el desllorigador, ens costa una mica a tots trobar-la, però hem de fer accions concretes encaminades cap al mateix objectiu de la República", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#54 Galba, Bcn, 29/08/2018 - 19:31

La incultura d'aquesta dona es enciclopèdica.

#53 Alejandro, Barcelona, 29/08/2018 - 12:15

Sra. Paluzie ¿ A Ud. no le han explicado que una Vaga General se convoca para protestar por problemas laborales de los trabajadores? Con esta vaga que ud propone castiga a los trabajadores y a las empresas ¿ es eso lo que realmente pretende? Sí, ya sé que le da lo mismo, ni su empresa ni su sueldo se van a resentir por la vaga.

#52 MIGUEL, CERDANYOLA DEL VALLES, 28/08/2018 - 17:27

Si se convoca huelga el día 1 de octubre pediré hacer horas extras ese día.

#51 Albert, BCN, 28/08/2018 - 17:16

Ay si... que hagan "vaga" ellos, que se queden en casa y dejen de tocar los cohones, muchos lo agradaceran, eso si, ese dia no les pagamos su subvencion por algo estan haciendo huelga.

#50 Vlac, Barcelona, 28/08/2018 - 15:07

La ANC ya es un juguete roto. No tenéis poder, ni influencia para convocar una huelga general. Solo haréis el ridículo.
Pero, por piar antes de tiempo, haréis el ridículo también si no la convocáis.... Lo tenéis muy mal !!!!