Societat · 14 de Maig de 2021. 18:30h.

L’ANC es vanta del suport de “personalitats internacionals”

Afirmen que més d’un centenar reclamen la independència però només dona el nom d'una desena

L’ANC es vanta del suport de “personalitats internacionals”

L’ANC informa que ha coordinat “una recollida de signatures en suport al dret de Catalunya a la seva llibertat com a poble” i que aquesta ha aconseguit “reunir 116 personalitats i entitats d’una vintena de països d’arreu del món”.

Els signataris demanen “la fi de la repressió, el respecte pels drets fonamentals dels represaliats, l’alliberament dels presos i el reconeixement del dret de l’autodeterminació del poble de Catalunya”.

L’ANC no informa de tots els signants, però destaca que s’hi han adherit “figures reconegudes com el Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquível (Argentina), l’expresident d’Honduras, Manuel Zelaya, la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald (Irlanda) o l’exdirigent del Bloco d’Esquerda i historiador, Fernando Rosas (Portugal).

“També el diputat del Parlament del Regne unit Hywel Williams (Gal·les), o l’exvicepresident del Parlament europeu, José Pacheco-Pereira (Portugal); a més de representants de la societat civil com les ‘Madres de la Plaza de Mayo’, la Xarxa Europea per la Igualtat de les Llengües (ELEN), el Consell Nacional del poble Székler i  diverses associacions en suport del poble Rifeny”.

El manifest denuncia “la persecució judicial a la què es troben subjectes polítics electes i activistes catalans per la seva participació en l’organització del referèndum d’independència de l’1 d’Octubre de 2017, així com les víctimes de la repressió a mans de les autoritats espanyoles en el temps transcorregut des de llavors, especialment durant les protestes contra les sentències de l’octubre del 2019”.

Els signants del manifest denuncien “la criminalització de la voluntat política del poble de Catalunya per part de l’Estat espanyol, que no s’atura, i que ha provocat la persecució judicial de prop de 3.300 persones”.

També la “violació de drets fonamentals com són el dret a la llibertat d’expressió, llibertat d’associació, llibertat de reunió i de representació política”.

El text ressalta que els resultats electorals del 14F “ratifiquen la voluntat del poble català d’esdevenir un estat independent, expressada a la victòria del referèndum de l’1 d’Octubre de 2017. Una reivindicació davant la qual la comunitat internacional no pot continuar impassible i mirant cap a una altra banda”.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#39 Tirant, Bcn, 16/05/2021 - 14:57

Estic convençut que la gran majoria d'aquests signants estrangers no seria capaç de situar Catalunya al mapa ...

#38 Facholin, Barcelona, 16/05/2021 - 10:33

Paluzie la impunidad no dura siempre.

#37 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/05/2021 - 20:03

Malgrat que aquest any no han reservat passatge a l´Arca de Noe ni la Pamela Anderson ni la Nuria Feliu ni el jutge Estivill ni el Ku Klux Klan ni la Yoko Ono ni el Justo Molinero ni la monja bigotuda ni la familia Pujol ni els Supermercats Bonpreu seguim sent una maravella

#35 Carlos Gomez, bestia mab forma humana, 15/05/2021 - 15:35

40 anys va tenir el senyor Moises als seus CDR pasejant pel desert per tornar finalment al punt de sortida, amb les xiruques destrossades, mes vells i desllomats pero molt contents per haver fet cultureta i haver vist mon

I amb el mobil colapsat de selfies i tik toks per donar la tabarra durant anys i panys als nets i als dinars de nadal

#33 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/05/2021 - 14:59

Malgrat que aquest any no han reservat pasatge a l´Arca de Noe ni la Pamela Anderson ni la Nuria Feliu ni el jutge Estivill ni la Yoko Ono ni els Supermercats Bonpreu seguim sent una maravella