Publicitat
Societat · 16 d'Abril de 2014. 18:31h.

L'ANC 'espanyolista'

Unionistes creen una entitat per contrarrestar l'Assemblea Nacional Catalana

L'ANC 'espanyolista'

Imatge de l'acte

L'associació Societat Civil Catalana, que es presentarà el proper 23 d'abril, ha anunciat que prepara diverses mobilitzacions en els pròxims mesos a Catalunya perquè els ciutadans "surtin de l'armari" i es mostrin obertament contraris a la independència. També han confirmat que ja compten amb més de 5.000 adhesions.

En aquest sentit, han explicat que ja treballen en "dos grans mobilitzacions" més: una el 24 de juny coincidint amb el dia festiu de Sant Joan, i una manifestació a Tarragona per a la Diada de l'11 de setembre.

El promotor de l'associació Josep Ramon Bosch ha exalçat el simbolisme de Tarragona com a capital de la Hispània Citerior durant l'Imperi Romà, i ha explicat que la marxa arrencarà a les 18.08 hores, en record de l'inici de la Guerra del Francès el 1808. "Va ser quan els espanyols ens vam posar en peu davant d'una situació d'emergència nacional", ha recordat.

Bosch ha explicat que es financen mitjançant aportacions individules ja que "no tenim diners, som molt modestos. No tenim a RAC 1, no tenim a La Vanguardia, no tenim a tots els mitjans que s'han posat al servei de l'independentisme".

Igualment ha afirmat que "la independència és un error majúscul" ja que "com la resta d'Espanya ens ha anat bé". També reivindicat que "no som més o menys catalans que Junqueras o Forcadell, som tan catalans com ells, tot i que no tenim els mateixos mitjans, que ja sabem al servei de qui estan".

Per la seva banda, l'historiador i articulista Joaquim Coll, ha indicat que "la secessió no ens convé, no està legitimada i violenta la doble identitat dels catalans. No tenim res a guanyar i sí molt a perdre".Publicitat
Publicitat

94 Comentaris

Publicitat
#49 Tirant, Bcn, 18/04/2014 - 19:03

Una cosa sí és evident: l'abisme entre els mitjans públics (i privats subvencionats) de què disposa l'ANC per la seva propaganda (que aboquen sense parar) i els que té aquest col·lectiu: cap a Catalunya ja que fins i tot les desconnexions catalanes de TVE i RNE estan en mans del separatisme.

#48 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 18/04/2014 - 00:02

El SENY no ha desaparecido de Catalunya; el valor para enfrentarse con la RAUXA enloquecida, tampoco. Adelante SCC, moveos. Los ciudadanos sensatos os apoyan.

#46 Ramiro, Barcelona, 17/04/2014 - 15:43

Em sembla molt bé. Però quants són? Caben en dos taxis i encara sobrarà alguna plaça.

#45 Dona lliure, Catalunya, el Món, 17/04/2014 - 14:58

Osti, reivindicar la Hispània Citerior, o dir que "els espanyols ens VAM posar en peu" no és essencialisme nacionalista? Jo no hi era pas! Mireu, som al s. XXI, no suporto que em segueixi manant l'estat del PP, UPyD... o la Valenciano... Prou, em vull divorciar. I no sóc propietat de ningú.

#45.1 Tirant, Bcn, 18/04/2014 - 19:08

Ets propietat del trio ... Mas-Rull-Homs!, que t'han xarrupat el seso ...

#44 Franel-Landau, teorema, 17/04/2014 - 14:49

Totalitarisme unionista: primer s'han volgut apropiar del terme "ciutadans de Catalunya" i ara de "societat civil". Hauria d'estar prohibit per llei, com ho està que els partits es puguin apropiar de les banderes als seus símbols.