Publicitat
Societat · 9 de Juny de 2021. 15:44h.

L'ANC fa servir el castellà

Elisenda Paluzie afirma que "no es repetirà"

L'ANC fa servir el castellà

La tertuliana de RAC1 i TV3 Pilar Carracelas s'ha queixat a la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, que ha rebut una trucada de l'entitat independentista i que li han parlat en castellà. La líder de l'ANC, després d'una llarga conversa a través de Twitter, li ha contestat que havien "identificat l'error d'una voluntària, que no es repetirà".

Carracelas ha explicat que "em truquen de l'@assemblea per saber per què no he abonat la quota aquest any (em vaig donar de baixa fa temps) i no només em parlen directament en castellà, sinó que durant el primer minut jo responia en català i em seguien parlant en castellà". "Quina broma és aquesta, @epaluzie?", ha preguntat.

Paluzie s'ha compromès a esbrinar-ho, però ha apuntat que "em sembla molt estrany perquè les tres persones que tenim a atenció al soci s'expressen sempre en català". Aleshores, la periodista li ha facilitat el telèfon i l'hora de la trucada a través d'una captura de pantalla i ha denunciat que "m'han tornat a trucar des que he fet el tuit".

La presidenta de l'ANC ha al·legat que "ara t'estan trucant per esbrinar què ha passat" i li ha demanat que "ens aniria bé saber dia i hora de la trucada en la qual t'han parlat en castellà". "Si és la trucada de les 11:40 dura 56 segons. Se'm fa estrany. En tot cas farem el seguiment complet per esbrinar si hi ha hagut incompliment dels nostres criteris lingüístics d'atenció als socis", ha afegit.

La col·laboradora de TV3 ha reiterat que "he dit 'un minut' al principi com una forma de parlar, bàsicament gairebé tota la conversa m'han parlat en castellà". "Tema resolt, identificat l'error d'una voluntària, que no es repetirà", li ha contestat Elisenda Paluzie.

Finalment, la presidenta de l'ANC ha recomanat a la periodista que "personalitzis la teva bústia de veu, que ara la tens en castellà". "Aprofito per recomanar-te que no intentis tapar les vostres merdes amb parides, atès que no sabia ni que tenia bústia de veu", s'ha defensat Carracelas.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA , bcn, 10/06/2021 - 14:29

DE MANERA QUE RAHOLA , MAS Y CIA LLEVAN SUS HOJOS A ESTIDAR AL EXPRANJERO O COLEGIOS EXTRANJEROS (CILEO FRANCES) Y AL PUEBO ,QUE SE LAS APAÑE CON UN IDIOMA MENOSR ,¿EH? EN CATALUÑA. 5O% EN INGLÉS ;25% CATALÁN Y 25% CASTELLANO.DEJEN DE POLITIZAR IDIOMAS O EL ÁS PEQUEÑO SALDRÁ PERJUDICADO Y ANTIPATICO.

#33 Alicia en Lazidisney, Reinas de Corazones, 10/06/2021 - 13:46

¡¡¡Que le corten la cabeza!!!

#32 pepe, andorra, 10/06/2021 - 13:15

Menuda hispanofobia gastan, y ademas llaman al español castellano, cuando en Barcelona y alrededores, hace décadas q el castellano no se usa, pero no tienen redaños en llamar catalán al valenciano del norte, normal, si roban la bandera a Aragón, el idioma a los valencianos y saquear el dinero al resto de los españoles, q no serán capaces de hace

#31 Heteropatriarcado, el que llevo aquí colgado, 10/06/2021 - 12:54

Pelea entre verduleras por ver quién la tiene más larga (la lengua, claro).
Después vendrán diciendo las femilazis que esto es propio de machirulos heteropatriarcales, aunque ninguna de las dos interfectas carguen badajo, que se sepa.

#30 Carme, Barcelona, 10/06/2021 - 12:16

Ai sra. Paluzie mira que n'es de curteta,per vostès tots els catalans aniriem amb carro i espardenyes,no sé si sap que estem al segle XXI, i que la majoria de la gent, volem progrès i avançar, tant amb idiomes com més en parlem millor,com a no posar fronteres, en fi mentre hi hagi gent tant limitada de manera de fer,pobra Catalunya.