Publicitat
Societat · 8 de Desembre de 2017. 13:50h.

L'ANC farà un escrutini "paral·lel" el 21-D

L'entitat sobiranista explica que ERC i JxCat "estan en coordinació amb el projecte"

L'ANC farà un escrutini "paral·lel" el 21-D

L'ANC, els CDR i la CUP han presentant la iniciativa

L'Assemblea Nacional Catalana, els Comitès de Defensa de la República i la CUP han presentat campanya “Tu votes, tu comptes”. La campanya té per objectiu que la societat civil pugui presentar "un recompte paral·lel al de la junta electoral espanyola".

El membre del secretariat nacional de l’ANC, Jordi Pairó, ha dit que l’idea principal és "tenir una persona a cada mesa electoral" i ha destacat que “ERC i Junts per Catalunya estan en coordinació amb el projecte, però ja tenen la seva dinàmica del dia 21-D”. “Volem demostrar que la societat civil és capaç de realitzar un recompte en totes les meses”, ha conclòs.

També ha comentat que l’Assemblea Sectorial d’Informàtica prepararà una plataforma que donarà possibilitat als apoderats que transmetin dades de cada mesa, que es recolliran a Centre de dades. També ha comentat que el Centre de dades comptarà amb 250 persones que validaran la informació rebuda.

A part d’aquestes persones, també haurà 35 persones en nivell de coordinació regional per assegurar la validesa de les dades. Pairó ha anunciat que es farà una pàgina web que transmetrà els resultats en temps reals i que fins ara l'ANC té uns 300 voluntaris inscrits.

Marina Morante, representant de CDR, ha dit que el dia 21-D cal “demostrar la nostra força col·lectiva i més enllà de participar i guanyar les eleccions hem de garantir que l’Estat espanyol no pugui manipular els resultats”. “Necessitem tornar a posar en pràctica l’organització de l’1 d’octubre i garantir entre tots i totes aquest recompte” ha afegit.

Finalment, Maria Ballester, representant de la CUP, ha dit que la formació anticapitalista dóna suport a la iniciativa perquè "creiem que són molt discutibles les garanties de 21-D i estem segurs que l’1 d’octubre tenia més garanties”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#25 Ona, valls , 10/12/2017 - 23:28

Faran bé!!https://www.youtube.com/watch?v=op5HvGFmvLw&feature=youtu.be

#24 Xexo, Premia , 10/12/2017 - 17:13

Pues yo no me fiaria de los independencieros

#23 Jordi br, L'h, 09/12/2017 - 22:53

Quizas si la sectària prensa que leeis hubiera informado de quien es INDRA y su sombra de corrupcion, la extraña adjudicacions y el precio de la misma, no solo lo entenderíais sino q dariais las gracias a la ANC. Pero para eso deberias estar informado y no leer solo la prensa del pensamiento unico de la doctrina ultranacional española

#22 seny, bcn, 09/12/2017 - 16:48

Que curiós, això de dir que hi ha hagut tongo si perds és lo mateix que li deien els de wikileaks al fill de Trump, als emails descoberts.
Tot és tant democràtic de camí a Itaca

#21 Joan del Bages, Manresa, 09/12/2017 - 11:18

És a dir, que si. I guanyen en escons els independentistes ja ens podem preparar per una campanya denunciant que hi hagut tupinada. A més de previsibles són “marrulleros” de campionat.

#21.1 Joan del Bages, Manresa, 10/12/2017 - 11:09

Volia dir "Si no guanyen en escons "