Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2018. 09:40h.

L'ANC ignora els presos per la Diada

Paluzie afirma que "no és una manifestació per la seva llibertat"

L'ANC ignora els presos per la Diada

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha deixat clar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la convocatòria de la Diada "no és una manifestació per la llibertat dels presos". Paluzie ha al·legat que "la repressió té aquest objectiu" i ha afegit que "no ens pot monopolitzar".

També ha recordat que han fet molts actes de suports als dirigents independentistes empresonats, però ha subratllat que la manifestació de la Diada "és per la independència i per la República Catalana".

La líder de l'ANC ha dit que la manifestació "no pot ser festiva" i ha avançat que "el to serà pacífic, cívic, però serà reivindicativa i austera". "Aquesta Diada és molt diferent de la resta, és la primera Diada que es fa en un context de repressió política sense precedents. Amb presons, amb represaliats", ha remarcat.

Elisenda Paluzie, d'altra banda, ha lamentat que "no hi ha una estratègia clara, definida, consensuada i pactada per fer efectiva una República Catalana". En aquest sentit, critica el "xafardeig de conflictes" que hi ha hagut "entre partits polítics i dirigents". "I no culpo només als periodistes perquè a ells algú els dóna la informació".

També creu que la independència d'havia d'haver declarat "amb tota la força de l'1 i del 3 d'octubre" i que s'ha d'analitzar si hi hagués hagut més violència al carrer, tot i que considera que "la violència ja la vam veure l'1-O". "Si volem la independència, tenim una via que és exercir el dret d'autodeterminació, que és un dret que enlloc està escrit que sigui acordat", ha dit.

Preguntada sobre possibles propostes de l'ANC contra la presència del rei als actes del 17-A, Paluzie ha afirmat que "no impulsarem coses que el 17-A, que ha de ser un dia de silenci de respecte per les víctimes, interfereixin". D'altra banda, ha anunciat que el mateix 17 d'agost a Lledoners a la tarda han convocat un acte centrat a agrair la feina al cos dels Mossos.

Finalment, ha fet referència a la batalla pels llaços grocs i ha assenyalat que "és molt diferent penjar llaços que treure'ls". "La llibertat d'expressió és que acceptes les idees que no t'agraden", ha conclòs.

Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 11/08/2018 - 09:31

L'establishment de la Generalitat, amb força astucia i sense despentinar-se, ha derivat la reclamacio continua per l'independència d'un 47% de la poblacio, en un clam per la llibertat dels presos, que es una reivindicacio diferent.
El groc guanya. L'estelada hi perd.

#7 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 11/08/2018 - 09:31

L'establishment de la Generalitat, amb força astucia i sense despentinar-se, ha derivat la reclamacio continua per l'independència d'un 47% de la poblacio, en un clam per la llibertat dels presos, que es una reivindicacio diferent.
El groc guanya. L'estelada hi perd.

#6 lepero, Barcelona/Tabarnia, 10/08/2018 - 16:26

¿Y a qué estará Elisenda esperando para materializar el derecho de autodeterminación, acordado o no acordado? ¿A que se lo traigan los reyes magos?

#5 Masias , Mis posaderas , 10/08/2018 - 11:53

Solo por dar ideas

Después de la procesión de la cofradía de la santísima estelada de los últimos días, Chis Torra podría soltar un preso

Como en Semana Santa

#4 Lo Flabioler de Copenhage, Copenhage del Sud, 10/08/2018 - 11:28

Es que ahora el carcelero no es el pérfido estado, es la gene gobernada por separatistas.