Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2014. 13:06h.

L'ANC planteja unes Forces de Defensa

La Força Naval de Catalunya hauria d'arribar a l'Atlàntic i l'Índic "en un termini de 10-15 anys"

L'ANC planteja unes Forces de Defensa

Imatge del compte de twitter de la Sectorial de Defensa de l'ANC

L'ANC ha elaborat un document anomenat "Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya I: la Força Naval" en el qual preveu "controlar les aigües territorials" a partir de la mobilització de "Mossos d'Esquadra, així com policies locals i portuàries". Un dels objectius és "projectar una força" a l'Índic i a l'Atlàntic, sempre després d'haver-se establert a la Mediterrània.

Aquest document, definit com una "proposta orientativa" i que "contempla els béns immobles del Ministeri de Defensa al Principat", està penjat al web de l'Assemblea, dins de l'apartat de la sectorial Defensa per la independència.

En aquest sentit s'indica que "formar promocions de tropa i marineria, així com oficials de rangs bàsics, pot ser relativament senzill d'aconseguir", tot i matisar també que formar "oficials d'estat major i comandaments més superiors requereix més temps". "Les Forces de Defensa de Catalunya es dotaran d'un únic Estat Major Conjunt, que combini els elements de les tres forces (terrestre, aèria i naval)".

L'ANC constata que "al Principat, tot i disposar de dos grans ports com Barcelona i Tarragona, no disposa de bases navals. Això, però, no és cap obstacle per al primer dels objectius: controlar les aigües territorials i EEZ (Exclusive Economic Zone)". "Certament, tindrem uns primers anys en què haurem d'improvisar amb els recursos i personal disponible. Molt probablement, Mossos d'Esquadra, així com policies locals i portuàries hauran de sumar esforços en algun organisme temporal de seguretat marítima", s'indica.

Igualment consideren que "cal posar en marxa l'Acadèmia Naval de Catalunya ben aviat. En primer lloc, hem de formar un nucli d'oficials i sots-oficials, tant per generar el cos d'instructors com per també cobrir llocs operatius. S'haurà doncs, d'arribar a un tipus d'acord amb algun altre Estat per la formació d'aquest nucli". "Personal i infraestructura haurien d'estar a punt en un termini no superior a tres anys", alerten.

"La primera de les unitats operatives a crear és el Comandament de Patrulla Litoral. Les seves funcions seran: defensa de les aigües territorials, protecció de la infraestructura portuària, control d'activitats marítimes il·lícites, salvament marítim, suport contra catàstrofes", indiquen. "Per fer-ho s'haurà de dotar dels següents elements: centre de Comandament i Control, 3-4 patrulleres d’altura OPV, 2-3 patrulleres litorals FPC, 4-6 aeronaus no tripulades UAV, 4-6 embarcacions no tripulades USV i 1 Remolcador d'altura", consideren.

"Un cop assegurat el control de les nostres aigües territorials hem de fer un salt tant qualitatiu com quantitatiu", assenyalen a continuació, per tot seguit recordar que "la Mediterrània és el nostre marc estratègic". En aquest sentit s'insta a participar en un programa antimines, atès que "les mines, al llarg de la història naval, han representat una amenaça molt seriosa. Encara avui, constitueixen una alternativa atractiva i de baix cost, a l'abast d'estats hostils o grups terroristes".

"El nostre càlcul ens porta a la conclusió que, en acabar aquesta fase (d'entre 10-15 anys), la Força Naval haurà d'ampliar-se en 1.100 efectius més, totalitzant-ne 1.700 entre oficials i marineria. Ara bé, amb el temps que haurà passat també podrem implementar el sistema de reservistes", auguren, fet que permetria "reforçar els vincles entre forces armades i societat".

Tot seguit s'apunta la necessitat de "projectar una força" als oceans Atlàntic i Índic "en un termini de 10-15 anys". "En un context multinacional, com a contribució a la pau i la seguretat mundials i com a exercici de responsabilitat i solidaritat vers els nostres aliats, ja que de forma intermitent es poden donar situacions que requereixin la nostra intervenció, per exemple col·laborant en la lluita contra la pirateria a les costes de Somàlia, o evacuant civils al Golf de Guinea". Per fer això, l'ANC preveu la "creació del Comandament Expedicionari".

L'Assemblea justifica la seva Sectorial de Defensa perquè "en el marc de l'ANC s'han constituït diverses comissions sectorials amb l'objectiu d'anticipar la confecció de les estructures d'Estat de la futura Catalunya independent. Una de les estructures d'Estat de la qual tots els estats -d'una dimensió econòmica i demogràfica similar a la nostra- del nostre entorn disposen és una política de defensa".

"Havent copsat aquesta realitat, és el nostre objectiu analitzar els diferents models de política de defensa existents, les necessitats en aquest àmbit del nostre futur Estat, i quines estructures seran imprescindibles", conclouen.

Publicitat
Publicitat

248 Comentaris

Publicitat
#180 BEJOTA, bcn, 05/07/2014 - 14:19

Nou revés internacional

Els EUA lamenten la "malinterpretació" de la seva posició sobre el pla secessionistaLa Generalitat considera un aval al seu projecte independentista unes paraules de l'ambaixador dels EUA a Espanya..

#179 pep, Valencia, 05/07/2014 - 09:31

La ignorancia siempre ha sido muy atrevida.

#178 Lluc, Zaragoza, 03/07/2014 - 13:20

I per a què volem forces de defensa?, Amb els nostres dirigents catalans, aquests que ens han demostrat al llarg dels anys que gestionen bé la nostra economia fins convertir-nos en la regió més endeutada de l'estat de les autonomies, en tenim prou i ens sobra. Ningú voldrà venir a Catalunya.

#177 la Comedianta tortosina, Tortosa, 03/07/2014 - 11:30

Potser haurien de pensar en reforçar el port fronterer de Sant Carles de la Ràpita.
Tan Tarragona com Barcelona no tenen lo valor estratègic que té este port.

#176 Xevier, Salt, 02/07/2014 - 23:19

De l'exèrcit español no es pot aprofitar res. els cetmes están rovellats i la cabra de la legió va coixa...!!!