Publicitat
Societat · 5 de Maig de 2019. 17:44h.

L'ANC s'allunya d'ERC

L'entitat és partidaria de la via unilateral amb només el 50% de vots

L'ANC s'allunya d'ERC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha defensat la DUI com a alternativa a un referèndum acordat, que ja van proposar el 2012, i que ara defensa ERC en la seva proposta de diàleg al Govern espanyol. "El referèndum acordat depèn de l'altre i, si no l'acorda, què farem? Més frustració?", s'ha preguntat.

Paluzie ho ha dit en la setena assemblea general de l'entitat a la Tarraco Arena, a Tarragona, després d'aprovar un nou full de ruta. El document proposa que, en cas que es facin eleccions al Parlament a la tardor, s'opti per una declaració unilateral si les forces independentistes obtenen més del 50% dels vots.

Quan s'acabi el cicle electoral i després de la publicació de la sentència del judici del procés, l'ANC preveu que el president de la Generalitat convocarà eleccions al Parlament per la falta "d'estratègia comuna per assolir la independència".

"Si els partits o coalicions electorals indubtablement independentistes assolissin més de la meitat dels vots del Parlament de Catalunya, es podria culminar per la via unilateral el procés iniciat l’1 d’octubre de 2017", afirma.

Segons el document, la DUI hauria d'anar acompanyada de gestos simbòlics, com l'arriada de la bandera espanyola del Palau de la Generalitat, i també del desenvolupament de les lleis de transitorietat i la petició del reconeixement internacional de la nova república.

L'ANC admet que tot plegat passa per la unitat d'acció de Govern, Parlament i institucions, i la mobilització -diuen- d'una ciutadania més preparada. Amb tots els actors "alineats", es proposa que es revalidi la declaració d'independència al Parlament i publicar-la al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fer "una proclamació solemne de la República catalana davant del món".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 El Sifoner, Castelló, 06/05/2019 - 10:20

(..elecciones al Parlament en otoño, se opte por una declaración unilateral si las fuerzas independentistas obtienen más del 50% de los votos...) Es eso lo que quereis?, pues también seria licito el, "si no alcanzáis ese 50% de votos secesionistas, se desmontase la CCAA catalana y pasase directamente del gobierno central de España".

#16 FRAN BCN, Bcn, 06/05/2019 - 10:01

L assemblea d ahir pel de tietes i avis.....

#15 joan carles, Barcelona, 06/05/2019 - 09:51

Ja n'hi ha prou d'embolicar la troca !!
Baixeu de la vostra república ficcionada i comenceu de debò a treballar pel país !!

#14 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 06/05/2019 - 00:06

Quants socis de l'ANC hi havia en aquesta Assemblea General al Imperial Tarraco?. Seria bo saber-ho. Uns centenars de persones no representen la "societat civil". Sembla fàcil d'entendre. Paluzie ha dut l'ANC al seu punt mès baix des de la seva creacio. Ara, nomès es un simple apèndix de l'entremat de Waterloo. ERC no està en aquesta linea.

#13 Vikander , Cornellá , 05/05/2019 - 22:56

Pero que lo haga otro, que a mí me da la risa.