Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2012. 09:19h.

L'Aragó s'empesca una nova llengua

El català passarà a ser "aragonès oriental"

L'Aragó s'empesca una nova llengua

L'Aragó no parlarà català

La consellera d'Educació, Universitat, Cultura i Esport del Govern d'Aragó, Dolores Serrat, ha manifestat que l'esborrany de l'avantprojecte de llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies d'Aragó, o llei de llengües, suprimeix "el caràcter impositiu" de l'anterior -aprovada el desembre del 2009- i "posa èmfasi" en la promoció, protecció i conservació d'aquestes.

Serrat ha recalcat que aquest text "respecta a les llengües i modalitats lingüístiques, defensant com inequívocament aragoneses i, per tant, evitant que ens puguin venir imposicions de fora de la nostra Comunitat autònoma". Potser per evitar aquestes imposicions, la nova norma evita utilitzar el terme català per referir-se a la llengua que es parla a diverses comarques de l'est i canvia la seva denominació per la d''aragonès oriental'.

La consellera ha comparegut amb el director general de Patrimoni Cultural, Javier Callizo, i ha subratllat que el projecte de llei "no està fet contra ningú, sinó per a tots, a favor de la defensa del nostre patrimoni lingüístic com a part singular i destacada del nostre patrimoni cultural", per recordar que aquesta reforma compleix un compromís electoral dels dos partits en el Govern -PP i PAR-, així com el pacte de govern subscrit entre ambdós.

Publicitat
Publicitat

188 Comentaris

Publicitat
#79 El azote de los necios, Barcelona, España, 21/06/2012 - 11:19

Patéticos son los catalanistas que se inventaron que el catalán era un idioma, cuando todos sabemos que es occitano retocado, a destacar hace tan sólo un siglo el señor manostijeras Pompeu Fabra inventor de la neolengua carolingia.Por lo menos el castellano,gallego y euskera son autóctonos.

#79.1 Pere, Oliva, 21/06/2012 - 16:25

A vore, home del fuet, pot ser patètic el tindre que reivindicar-se continuament, però les teues perorates lingüístiques, més que patètiques, son un petot. Llig una mica o caga en altre lloc.

#79.2 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 21/06/2012 - 17:23

Tens raó Pere, quan no es pot no es pot. No té sentit provar de raonar amb individus com aquest. No en sap i no en vol saber perquè viu millor en la seva ignorància. Com diu la cançó: -" No té sentit donar faves tendres o margarides als porcs".
Aquest no coneix les homilies d'Organyà.

#78 Saprissa, Sants, 21/06/2012 - 06:40

és molt patètic arribar fins aqui, realment la ignorància està lligada amb l'odi

#77 Pere, Oliva, 21/06/2012 - 00:59

Franquisme pur i analfabetisme. A ells els importa un cagalló la fabla i l'aragones oriental. Son espanyolicos´i tot el que no siga el castella, els hi fa nosa. El català també es una llengua aragonesa, si l'anomenen aragonés oriental, perfecte; però que el promocionen i respecten.

#76 Jordi, Castellar del Vallès, 21/06/2012 - 00:45

Si el català de l'Aragó és aragonès oriental, el castellà del País Valencià és valencià occidental?

#75 Oscar, Aragón - España, 21/06/2012 - 00:33

Claro, en Aragón nos inventamos una lengua y la vuestra que es Occitano es una lengua con mucha historia...

#75.1 Pere, Oliva, 21/06/2012 - 16:18

Osacar, en temes de llengua i historia, eres una micotiua baturrico. No creus?