Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2012. 14:05h.

L'arquebisbe de Tarragona diu ara que els gais també són "dignes"

"A més, tinc tanta gent coneguda que té aquestes coses..."

L'arquebisbe de Tarragona diu ara que els gais també són "dignes"

L'arquebisbe de Tarragona

L'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, ha dit avui que "si algú s'ha sentit molest, li demano perdó si s'ha sentit ofès" per les seves declaracions d'ahir en què afirmava que els homosexuals "no tenen un comportament adequat per a la societat" .

El president de la Conferència Episcopal Tarraconense ha demanat perdó en la tradicional trobada amb la premsa per celebrar el dia del patró dels periodistes, Sant Francesc de Sales, i, preguntat per si no tem que augmenti la desafecció a l'Església, ha respost que "confio que no perquè la gent pot escoltar tota l'entrevista". En aquest sentit ha demanat que no se'l "malinterpreti" perquè, ha afegit, "vaig amb el cor obert a tots".

L'arquebisbe ha reiterat avui que la seva opinió sobre els homosexuals s'emmarca en que "l'Església ho ha dit molt clar i m'adhereixo al que ha dit l'Església, no entraré en polèmica, respecto que les persones tinguin la inclinació que tinguin, però a més, tinc tanta gent coneguda que té aquestes coses...".

"Una cosa és la dignitat de les persones, que tots som fills de Déu, i una altra cosa és el seu comportament: pot estar bé o estar malament i l'Església sempre ha dit que està malament, no ens quedem només amb la polèmica o la resta quedarà difuminat", ha afegit.

"Em van preguntar i vaig contestar, no m'agrada callar les coses, la gent ha de parlar, posar sempre per sobre que tothom és digne de respecte i si algú s'ha sentit molest, li demano perdó si s'ha sentit ofès", ha sentenciat.

Per la seva banda, l'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes de Catalunya (ACGIL) ha criticat les declaracions contra els homosexuals de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, i ha dit que la seva visió negativa es deu al fet que "la seva experiència de l'homosexualitat ha estat mal viscuda o viscuda de manera negativa".

En un comunicat, l'associació exhorta el primat de Tarragona "perquè es converteixi en la Bona Nova de l'Evangeli, perquè ho entengui, l'accepti i la visqui plenament".

"Volem entendre que la seva experiència de l'homosexualitat hagi estat mal viscuda o viscuda de manera negativa. El coneixement quotidià de tantes persones que tot i haver optat pel celibat, viuen la seva sexualitat de manera oculta o culpable ha d'haver contribuït a aquesta visió negativa", opina la ACGIL.

Per això, l'associació de cristians homosexuals ha convidat l'arquebisbe, que és membre de l'Opus Dei, "que superi aquestes experiències amb el seu presbiteri mitjançant el coneixement i la convivència amb tantes persones homosexuals que viuen de manera integrada la seva espiritualitat i la seva sexualitat" . "Perquè només des del coneixement proper es pot superar l'odi i els prejudicis, tal com afirmen una vegada i una altra els sociòlegs", afegeix el comunicat.

La ACGIL reafirma la seva "convicció que Jesús de Natzaret va portar un missatge d'esperança, d'acollida, de misericòrdia i d'amor per a tots els homes i les dones" i recorda que Jesús es va envoltar al llarg de la seva vida de totes aquelles persones que considerava "amb comportaments no adequats: homes sense família, dones no sotmeses, publicans, pecadors, soldats romans, esclaus, eunucs...".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 25/01/2012 - 20:33

¿de verdad le importa a alguien lo q diga un obispo en pleno siglo XXI? Si es feliz q lo diga, a mi me da lo mismo. ¿y pq no comentáis las criticas del obispo de valladolid pq la pija de Soraya no esta casada por la iglesia y no le parece oportuno q sea la pregonera de la semana santa?

#6 Manolo, Barcelona, 25/01/2012 - 19:23

El OPUS como siempre es el sector de la Iglesia más "carca" por mucho que intente disimular.
Consiguió del anterior Papa, que era evidentemente "carca" de narices, lo que quiso, (y posiblemente pagó por ello)
Ahora bien instalados con obispos en ciudades importantes, toca lo que llaman evangelizarn

#5 pere, bcn, 25/01/2012 - 15:53

La postura del bisbe, de la majoria dels catòlics i molta gent no catòlica es que les tendències homosexuals no son dolentes, el que es dolent o poc natural es la pràctica de la homosexualitat. Els homosexuals poden ser sants si viuen la castedat cristiana.

#5.2 adela, madrid, 25/03/2012 - 23:00

podrías nombrar el estudio estadístico en el que te basas para decir la mayoría de los católicos?

#4 Hans, Berlin, 25/01/2012 - 06:18

Ya esta bien de rectomitas, sodomitas y demas degenerados . Y catalufos que os den por el cul como tanto os gusta , rojos!

#3 fideli, rdnes, 24/01/2012 - 20:18

aquest paio demostra que també l'Opus és una merda...com la constitució espanyola...