Publicitat
Societat · 9 de Setembre de 2010. 21:35h.

L'arquitecte desmunta la versió de Garcia-Bragado sobre l'hotel

Carles Díaz admet que en una carta manuscrita que van parlar de com tirar endavant el projecte

L'arquitecte desmunta la versió de Garcia-Bragado sobre l'hotel

Carles Díaz, al centre de la foto, a la Ciutat de la Justícia

L'arquitecte Carles Díaz ha reconegut davant la jutgessa que investiga el cas Palau que va redactar la carta manuscrita que establia un full de ruta perquè el procés urbanístic del projecte de l'hotel del Palau de la Música es fes sense publicitat, després d'una conversa amb el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado.

Díaz ha declarat aquest dijous durant una hora i mitja com a imputat i ha reconegut aquesta conversa que dimecres, davant la jutgessa, el regidor barceloní va negar haver tingut. La carta manuscrita, datada el març de 2006 i trobada transcrita en un ordinador del Palau de la Música, és la peça clau en què es basa la investigació judicial sobre l'operació especulativa de l'hotel de luxe de l'entitat cultural, per la qual la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, amb García-Bragado al capdavant, està imputada per prevaricació i falsedat documental.

Segons fonts judicials, les declaracions d'aquest dijous com a imputats dels ex directius del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull, així com de l'arquitecte Carles Díaz, s'han centrat en aclarir si durant la tramitació del projecte es va mantenir oculta la cessió del mateix a un promotor particular, amb l'objectiu de facilitar una operació especulativa, com manté la Fiscalia en l'ampliació de la seva querella.

Per aquest motiu, per l'acusació ha resultat fonamental que l'arquitecte Carles Díaz, del despatx d'Òscar Tusquets i encarregat de la tramitació urbanística del projecte de l'hotel, reconegués, tot i uns titubejos inicials, ser l'autor de la nota manuscrita que va servir de full de ruta per al procés.

Aquest document, que segons els imputats Díaz va lliurar en mà a Montull, es titula Pla especial entorn Palau de la Música i relata que García-Bragado i l'ex gerent d'Urbanisme Ramon Massaguer van acordar que el conveni entre la Generalitat i la Fundació per a la requalificació dels terrenys es faria "sense publicitat", mentre establia la necessitat que Millet tingués "políticament controlats a tots els partits polítics".

Díaz ha assenyalat que ell mateix va redactar aquest document després d'una conversa amb García-Bragado, encara que ha precisat que no es tractava d'una transcripció literal de la xerrada, sinó que el text pot incloure algunes reflexions seves pròpies, segons les mateixes fonts judicials.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Cesc, Barcelona, 10/09/2010 - 13:24

Molt be esl sociates..., de totes els pressumptes escàndols en què creien haver pillat als convergents, els únics polítics que han anat a la pressó son els sociates..., ja,ja,ja,... quina colla!!!, ja,ja,ja,... però ells acusant de corrupció als altres, ja,ja,ja,ja... il.lusos....

#7 Albert, Barcelona, 10/09/2010 - 11:36

Garcia bragado es um prepotent que té edollats familiara a la generalitat i al port es devia pensar que no li passaria mai res.

#6 CONXINXINA, CENtRE ATENCIÓ PRIMÀRIA pallars, 10/09/2010 - 10:28

com la maria vaig sentir el garcia Bragado ahir a la radio. Em va fer un fàstic dictatorial inimagionable en una democràcia. Aquest hime parlava com si fos el rei de la VERITAT. aQUESTA COLLA menteixen amb un "desparpajo" que fa fredor!vaig treballar amb una zeladora sociata pispar feina ERA IGUAL

#5 army, figueres, 10/09/2010 - 10:21

als telenoticies de tv3 en cap moment
es diu que garcia bragado es
solialista

#4 metropol, barcelona, 10/09/2010 - 09:22

si todavia no se habia cerrado el proceso urbanistico , no existe falta a la legalidad urbanisitca , es decir que la jueza los puede acusar de hablar por tfno en plan amiguetes.
vayamos por el desfalco del Palau , que tengo ganas de ver desfilar unos cuantos.