Publicitat
Societat · 2 de Desembre de 2011. 09:53h.

L'atur passa factura a CiU

El 'Govern dels millors' no aconsegueix frenar l'augment de persones sense feina

L'atur passa factura a CiU

Francesc Xavier Mena, conseller d'Ocupació

El nombre de persones desocupades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) el novembre han tornat a fixar un nou sostre històric amb 615.669 tot i que l'augment de la desocupació en relació amb l'octubre només ha augmentat en 111 persones, la xifra més baixa que s'ha registrat des que hi ha series històriques registrades per autonomies al Ministeri de Treball.

Aquestes dades topen amb les espectatives del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que va manifestar que no reduir l'atur a la meitat durant l'actual legislatura "significaria un fracàs i no haver fet bé la feina". Mena va titllat de "repte personal" aconseguir aquest objectiu.

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 5 de maig una moció sobre mesures d’estímul econòmic per a combatre la crisi que el Govern no tirava endavant, segons va denunciar el PSC. La moció instava al  Govern "a impulsar l’aprovació d’un pla integral de suport a l’emprenedoria i un pla de foment del treball autònom".

La cambra també va aprovar ara fa vuit mesos una altra moció sobre que obligava també al Govern a presentar "un pla d’acció de lluita contra l’atur per al 2011". La moció proposava "potenciar les fórmules flexibles d’organització territorial del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)", "aprovar i publicar immediatament les convocatòries de formació per a l’ocupació adreçada als ens locals", "prioritzar totes les línies de convocatòries de políti- ques actives" i "recórrer, quan hi concorrin les circumstàncies exigides, al Fons europeu d’adaptació a la globalització (FEAG), per facilitar la recol·locació i l’assessorament laboral de treballadors acomiadats en sectors en reconversió".

Finalment, el Govern va anunciar el passat octubre -gairebé un any després de gunyar les eleccions- la posada en marxa de deu mesures urgents per a persones en atur que no tenen cap cobertura econòmica o són a punt d'esgotar-la. Amb aquestes mesures, l'executiu esperava que se'n beneficiïn 60.000 aturats de llarga durada. La inversió per aplicar aquestes mesures és de 60 milions d'euros.

D'altra banda, en el conjunt de l'estat espanyol, l'atur augmenta 59.536 persones i suma també un nou rècord amb 4.420.462 persones. L'atur disminueix a Barcelona, on hi ha 359 persones menys aturades, i també cau a Lleida, amb 754 aturats menys. En canvi, a Girona la desocupació s'enfila en 1.097 persones més i a Tarragona amb 127 persones més.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 ramon, barcelona-c, 04/12/2011 - 00:16

Es cer,t sobretot el mes de novembre 100 persones mes ,aixó s'ensorra .

#18.1 pepalmogaver, Rep. de Gràcia, 05/12/2011 - 11:00

Sí noi això s'ensorra, jo mateix en soc un d'aquest 100 que estan al carrer. Però no oblidem mai que aquesta penuria ha estat heredara del anterior govern del Tripartit que s'han carregat tot.

#17 pere, barcelona, 03/12/2011 - 21:51

No vau veure l'entrevista de la Tarribas al President. La reducció d'un 10% de l'atur NO era un compromís del programa de CIU, era una "proposta al pais". Més jeta es impossible. Estan convençuts que som imbècils. Si no fos així no s'atrevirien a dir aixó.

#16 lins, quart, 03/12/2011 - 13:09

Si el Sr.Mena es professor d`ESADE no vui ni pensar com deuen ser els alumnes .....

#16.1 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 16:01

O sus compis, como el Coscu, que una cosa es la propaganda electoral y otra es lo que hacia desde su despacho en Via Laietana, ep todo legal y muy profesional pero en cuanto a la ética que no tetica más que cuestionable en la forma y en el contenido de llegar a determinados acuerdos laborales.

#15 Marga, BCN, 03/12/2011 - 13:05

És evident que el SOC no serveix per a res, fa anys que ningú troba feina, es fan cursos que no serveixen per res, i quant a plantilla (els famosos interins i plans d'ocupació per treure gent de l'atur 6 mesos i maquillar les dades) està mega-sobredimensionat. En aquest cas sí, privatització.

#15.1 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:48

Marga perdona pero lo que dices en parte es cierto y en parte falso.¿Cómo que los cursos no sirven para nada? Van al bolsillico de la persona que contraten como profesor o ayudante del profesor se gane un jornal o bien, si es autónoma dicha persona pues lo mismo. Además de la ganancia del centro

#15.3 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:50

colaborador, que de lo que no paga y cotiza en caso de contratación, debe asumir los gastos de organización, gestión y desarrollo del curso, así como las inversiones realizadas en materiales (en función del curso). Los que ahora nos gobiernan saben mucho del tema y también los de la oposición, Esos

#15.4 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:52

fondos reciben el nombre de una categoria de animales tipo anfibios pero que empieza por r. Antes las empresas valoraban la realización de los cursos y si llevaban prácticas mejor. Había alumnado que se insertaba laboralmente despúes de las prácticas con su contrato laboral. Pero en estos momentos

#15.5 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:54

en multitud de acciones formativas, no son significativas para encontrar empleo, dado la gran bolsa de personas desempleadas que buscan empleo, por lo cual el empresariado tiene donde elegir. Para trabajos poco cualificados en muchos casos, no te he de decir a quien se contrata, aunque a veces, sin

#15.6 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:56

les salga rana ya que al principio sea todo un mar de dulcura y dedicación pero cuando dichas personas no tienen nada que perder en el país, son las que rápidamente acuden a Inspección de Trabajo sabiendo más leyes que la abogacia del Estado. Con ironia, nadie maquilla sólo redistribuye los datos

#15.7 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 03/12/2011 - 15:59

agragados, sean de un u otro colorcete del arco parlamentario. Ah!!! se me olvidaba dicho modelo de subvencionar las acciones formativas de reciclaje modifica el panorama de la formación, ya que salvo excepciones nadie quiere pagar ni un céntimo salvo que necesite de forma urgente aprender algo

#14 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 03/12/2011 - 11:23

El titolar tendría que ser ; FRACÀS TOTAL DE MAS !
l'ATUR A CATALUNYA AUMENTA EN 111 PERSONES ! EL PROJECTE DE CiU S'ENSORRA !
I així ajudem a abaixar més la moral, que be, oi ?