Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2013. 18:38h.

L'Audiència Nacional processarà 22 'indignats' pel setge al Parlament

El jutge Velasco veu indicis d'un delicte contra una institució de l'Estat

L'Audiència Nacional processarà 22 'indignats' pel setge al Parlament

López Tena, durant el setge del Parlament, el 15 de juny de 2011

L'Audiència Nacional processarà els 22 encausats pel setge al Parlament del 15 de juny de 2011, quan una manifestació d'indignats va acabar amb un setge a la cambra catalana i situacions de tensió amb alguns diputats.

Segons el jutge Eloy Velasco, hi ha indicis per jutjar els processats per un delicte contra alts càrrecs d'organismes de la nació o institució de l'Estat. En aquest sentit, "delictes menors" esdevenen "greus" si existeix un component d'"intimidació ambiental".

"Escopir, insultar, sostreure documents, llançar líquids, subjectar, interposar o frenar trajectòries, impedir el pas, la circulació, colpejar vehicles, pintar una creu en una gavardina, empènyer, agafar per un braç, increpar, perseguir, assetjar, bloquejar, emprendre, quan es fa prevalent-se de la intimidació ambiental, aprofitant la covardia de l'acció del grup i no aïlladament (...), es converteix en greu i, per tant, en delictiva", ha assenyalat el jutge en la interlocutòria.

El magistrat ha detallat l'assetjament a què van ser sotmesos 11 diputats, entre ells el president de la Generalitat, Artur Mas. El Tribunal Suprem va resoldre el passat mes de novembre que l'Audiència Nacional era competent per investigar aquests fets, després que el mateix Velasco enviés la causa als jutjats de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 tolstoi, Manresa, 04/04/2013 - 13:49

Primeros pasos para la dictadura, esto es uno mas.

#1 pelaez, barna, 04/04/2013 - 08:47

Cuando termine con los indignados,que siga con los totalitarios de la kalle borroka o escraches.

#1.1 Tolstoi, Manresa, 04/04/2013 - 13:54

Evidentemente que hay que acabar con la kale borroca, pero no con los indignados o escraches; que a mi me parecen unos perroflautas, pero estan en su derecho en protestar por un regimen corrupto, sin libertades, sin separacion de poderes y con un sistema electoral bastante parecido al de Venezuela