Publicitat
Societat · 24 d'Agost de 2010. 18:59h.

L'Audiència Nacional prohibeix un altre homenatge a Riera

El 'brindis per les preses' està programat per dijous a les festes alternatives de Sants

L'Audiència Nacional prohibeix un altre homenatge a Riera

Una imatge de l'acte en favor a Laura Riera a Gràcia

L’Audiència Nacional ha prohibit el brindis per les preses previst per aquest dijous a les deu del vespre a les festes alternatives del barri de Sants de Barcelona per evitar un "possible enaltiment del terrorisme", tal com ja va fer dissabte passat amb un acte a favor de Laura Riera a les festes de Gràcia.

La fiscalia havia demanat la prohibició basant-se en les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra. Ara, el magistrat Eloy Velasco ha demanat als cossos policials que impedeixin l’acte. Els organitzadors de l'acte neguen que sigui a favor de Laura Riera, posada en llibertat fa us dies, Dolores López Resina Lola ni Marina Bernadó Bonada, etarres empresonades, sinó a favor de tots els presos, i han recordat que aquest acte es fa cada any des del 1997.

Per a Velasco, els actes denunciats estan convocats dins d'un context festiu que pretén homenatjar els presos d'ETA, "aprofitant l'afluència de públic", només pel "simple fet" de ser membre de la banda terrorista "i sense més fi que aglutinar els integrants d'ETA amb els seus afins en els objectius que pretenen amb l'ús de la violència al marge de camins democràtics".

Dissabte passat, els Mossos d'Esquadra van impedir l'homenatge a Riera, empresonada per col·laborar amb el comando Barcelona d'ETA, a instàncies de l'Audiència Nacional. Malgrat la prohibició, un portaveu de l'organització va començar a llegir un manifest fins que va ser arrestat pels agents policials. Després, els Mossos van dissoldre una marxa espontània.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Walzer, BCN, 25/08/2010 - 11:08

Cap comprensió cap als terroristes i als qui els enalteixen. Mal favor fan a l'independentisme aquests brètols

#8 josep, bcn, 25/08/2010 - 10:22

Aina (Granollers)22:33
La relació d'aquesta cosa amb etarres ja és inngebale amb aquest acte, on el brindis era també per etarres que són a França. Aina tens un problema greu al cap.

#7 Vac-aina, Suert, 25/08/2010 - 02:15

Qui no passarà?
Millor el gotet de vidre al de plàctic, així el podem llençar a les forces d'ocupació sense enaltir res.

Vindrà el flipat de la veu de teletubbie, si es així no m'ho perdo.

#6 ton, manresa, 25/08/2010 - 01:56

aina, carles i jaume, apa nois, que esteu d'acord en desfer la democràcia de partits, que defenseu als afins a ETA i que voleu que tots els delinquents de les presons siguin al carrer, que us agrada el kaos i es molt divertit,apa, aixo es cura amb l'eda

#5 Xamf-aina, Berga, 25/08/2010 - 00:52

Proposso un brindis per pesones que s'ho mereixen de debò, que no son falsos mites i ens aporten frescor a la vida:
Un brindis pel Casillas i la Carbonero