Publicitat
Societat · 6 de Març de 2013. 18:49h.

L'Audiència Provincial envia Pallerols a la presó

També dos ex-alts càrrecs d'Unió malgrat que les penes pactades amb les acusacions no arribaven als dos anys

L'Audiència Provincial envia Pallerols a la presó

Pallerols, en una foto d'arxiu

L'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat que l'empresari andorrà, Lluís Pallerols, i els ex-alts càrrecs d'Unió, Lluís i Vicenç Gavaldà, hauran de complir les penes d'entre set mesos i un any i mig de presó, malgrat ser inferiors a dos anys i de no tenir antecedents penals.

En la seva decisió, adoptada per dos vots a favor i un en contra, el tribunal ha decidit no concedir el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó fixades en la sentència que van pactar amb les acusacions. També ha rebutjat commutar la pena de presó per una multa.

Segons la sentència de l'Audiència Provincial, en l'anomenat cas Pallerols ha quedat acreditada "una actuació delictiva emmarcable en el que col·loquialment s'acostuma a denominar corrupció política a través d'una trama organitzada, ha de prevaldre pel damunt de tot la funció de prevenció general que, al costat d'altres, està cridada a complir la pena".

Pallerols, i l'exconseller nacional d'Unió, Vicenç Gavaldà, van ser condemnats a set mesos de presó, mentre que Lluís Gavaldà, exdirector general d'Ocupació, va ser condemnat a un any i mig de presó.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Manolo, Barcelona, 07/03/2013 - 14:10

TRANQUILO SR. PALLAROLS. UNIÓ DEMOCRÁTICA YA CONSEGUIRÁ UN INDULTO


A QUE NO ESTARÁ MÁS DE 6 MESES?

#6 Ramon, a nou mal, nou remei, 07/03/2013 - 13:34

No res, homen, la meva PePona Duran va dir que ell dimitiria "quan els imputessin", no "si anaven a la presó"... (a on, evidentment, no aniran, entre d'altres coses perquè ells ja han recorregut la sentènCiU, i perquè Mari ano i su Arturu no paren d'indultar-se i fer-se concesCiUns a perpetuïtat.

#5 Cesc, BCN, 07/03/2013 - 11:57

Al que haurien d'engarjolar és al Duran, com en el cas dels etarras que engarjolen al pistolero i al instigador moral dels fets, aquí per ara només engarjolen als pistoleros.

#4 mariap, bcn, 07/03/2013 - 06:07

Això que diuen que a Catalunya sobren places d interns, potser hauran de fer un modul especialitzat de polítics o corruptes, no? A veure quan entren els pujolets, millet, crespo, prenafeta, bustos, barcenas,........

#3 angelito, barcelona, 06/03/2013 - 19:32

Aquí el único listo ha sido Duran, que también ha evitado, aun sin el concurso de Bacigalupo, ser estigmatizado sentándose en el banquillo, que es lo que estaba previsto.