Societat · 6 d'Abril de 2020. 11:36h.

Laura Borràs també assenyala Alba Vergès

Recorda que des de Salut "deien que no hi havia perill"

Laura Borràs també assenyala Alba Vergès

La portaveu de Junts per Catalunya, Laura Borràs, en una entrevista a El Periódico, assenyala el Departament de Salut que encapçala Alba Vergès en recordar que des del mateix els hi van dir que "no hi havia perill" amb el coronavirus. Es tracta d'un nou retret que sorgeix des JxCat a conselleries d'ERC després que la setmana passada Quim Torra critiqués l'actuació del Departament de Treballs, Afers Socials i Família, que lidera Chakir El Homrani.

A Laura Borràs li pregunten:

-No ha faltat previsió en el conjunt d'administracions?

-Ningú es podia imaginar el que ha acabat passant. Malgrat això, els experts feia temps que estaven incidint en aquest tema i potser no els va atendre amb la celeritat que calia. Catalunya és el territori que abans ha pres decisions i mesures. Es va suspendre el Mobile.

-Però totes les administracions van dir que no hi havia motius de salut per a suspendre'l. I la cancel·lació la va decidir l'organització.

-És el que deien des de Salut, que no hi havia perill, però els experts recomanaven la seva suspensió. I el que és un fet és que es va suspendre.

D'altra banda, a Borràs li recorden les retallades en salut pública a Catalunya a partir de la crisi de l'any 2008 i admet que "qualsevol retallada en el sistema de salut pública ho acabem patint tota la ciutadania".

"No entraré en la demagògia de qui va fer les retallades i per què. Quan hi ha un procés de racionalització de la despesa és perquè prèviament s'ha fet una despesa desmesurada. A ningú li agrada. La inversió en sanitat sempre hauria de ser fonamental", afegeix.

"Retallar sempre té conseqüències per a la població. No va ser només en salut. Les retallades no són agradables però són conseqüència d'una actuació prèvia i cal tenir present el concepte de responsabilitat de diners públics. No estic a favor de les retallades, però no sóc ingènua, quan es fan és conseqüència d'excessos previs", indica.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 perruqueria Rahola, manresa, 06/04/2020 - 18:34

Tot aixo no te cap importancia, ni una. El que importa es portar el llaç grog cada vegada que es surt a donar explicacions. Amb aixo queda tot explicat. Pau i que duri la banda aquesta portant un pais a la deriva

#8 Albert, BCN, 06/04/2020 - 14:21

¿No hay periodista que le pregunte cuando hablan de las retallades, que qué pasa con los chiringuitos, subvenciones a medios afines, sueldos de politicos, embajadas, propaganda, TV3, etc...? para eso si que hay dinero eh? claaaaro

#7 Neferu, Barcelona, 06/04/2020 - 14:00

Tres pimientos te importa a ti la gente que sufre y muere. Pero como tú eres de Juntsx, y Vergés es de Esquerra, aprovechas para hacer política de un partido contra otro. ¡Vaya, ahora vamos y nos creemos que tú lo hubieras hecho mejor!! Sois igual de ignorantes y miserables.

#6 Lluch, Barcelona, 06/04/2020 - 13:39

Cuando la cancelación del mobile politicos como ella y gente de su partido no paraban de echar pestes y decir que no había razón para suspender el mobile y culpaban a madrid diciendo que el gobierno y hasta el rey eran los culpables y que lo hacían para perjudicar a cataluña y ahora se apuntan el tanto de la suspensión del mobile, sinvergüenzas.

#5 Ostrastu, Borregus indepes., 06/04/2020 - 13:30

Madre mía, o se descojonan por dentro viendo como los indepes se lo comen todo, o es que no dan para más y se creen sus propias bolas, es increible la ineptitud de toda esta gentuza, pero veamos la parte positiva, se están comiendo entre ellos, dejémolos.