Societat · 2 de Setembre de 2017. 11:36h.

L’auto del jutge deixa en evidència la família del terrorista de Ripoll

El magistrat diu que Driss Oukabir era “plenament conscient” de la radicalització del seu germà

L’auto del jutge deixa en evidència la família del terrorista de Ripoll

Hafida Oukabir

Els dos detinguts en relació als atemptats de fa 15 dies a Catalunya seguiran a la presó. El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha decidit mantenir empresonats Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemalal.

El jutge ha desestimat els recursos que tots dos van presentar perquè considera que hi ha indicis sòlids de la seva activa participació en els atemptats. Andreu afegeix que els presumptes terroristes podrien ser jutjats per 16 delictes d'assassinat i més de 100 de lesions de caràcter terrorista, entre d'altres.

Els dos detinguts són l'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar i el germà d'un dels abatuts a Cambrils. De Driss Oukabir, el jutge diu que va ser "cooperador necessari per cometre els atemptats" i que hi ha dades objectives per concloure que era "plenament conscient que el seu germà, Moussa Oukabir, va patir una radicalització de tipus religiós" que es reflectia en la seva manera de vestir i pentinar-se i en els seus hàbits religiosos.
 
En la interlocutòria, el jutge Andreu recull que Oukabir va reconèixer que el seu germà creia que el vigilava la policia. A més, Oukabir haura admès que el seu germà li va dir que els musulmans havien de fer "la jihad que implica guerra".

La interlocutòria també recull les contradiccions d'Oukabir, que va dir a la policia que el seu germà li havia robat la documentació i després ha explicat que el lloguer va ser un favor al seu germà.

La germana d’Oukabir, Haifa Oukabir, va ser l’encarregada de llegir un manifest en la concentració contra el terrorisme a Ripoll. “Que un jove que ha nascut o ha arribat de petit a Catalunya es rebel·li contra el país i contra el més preuat que té, la seva ciutat, vol dir que tenim un veritable problema que no hem de amagar”, va dir.

Hafida va reclamar "autocrítica" a tots per aconseguir que els joves immigrants o fills d'immigrants "sentin que Catalunya és la seva terra i siguin capaços de rebutjar qualsevol missatge radical o extremista".

15 Comentaris

Publicitat
#13 Calimero, Barcelona, 05/09/2017 - 16:13

En las colas de hacienda no se ve un solo moro... en los hospitales o servicios sociales están todos...

#11 Pere , Teia, 03/09/2017 - 18:30

Nos toman el pelo delante de todos. Con la ayuda de la generalitat.

#10 Joan, Girona, 03/09/2017 - 09:39

No només son els nous catalans si no que prest seran la majoria i els catalans quedaran arraconats i exposats a la llei de la Shariah com està ocorreguent a Regne Unit.

#9 Ramon, Girona, 02/09/2017 - 18:40

Son el nous catalana gracias a tots pero la merda de país que ens están deixant ,fora xusma y fora politics y ciutadans a favor de la invasio

#8 Cat Show, Bcn, 02/09/2017 - 17:42

Hay que pedir PERDON a los musulmanes, nos mantienen economicamente, llenas nuestras plazas, hospitales y servicios sociales de color. un carnaval continuo de disfraces.
Gracias a Angel Mohamed Colom el gran benefactor de Catadisney que nos ha traido la religion de la PAZ, la paz definitiva.